'Ankara'da Melih Gökçek'in durumu çok rahat'

Mak Siyasi Danışmanlık Yön. Kur. Başkanı Mehmet Ali Kulat, yerel seçimlerle ilgili olarak “Melih Gökçek, 31 büyükşehir içerisinde durumu en rahat olan aday durumunda” dedi.

'Ankara'da Melih Gökçek'in durumu çok rahat'
Mak Siyasi Danışmanlık Yön. Kur. Başkanı Mehmet Ali Kulat, Türkiye genelinde 54 bin kişiyle yaptıkları seçim anketinin sonuçlarını değerlendirdi. A Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olan Kulat, önemli bilgiler paylaştı.

AK PARTİ YÜZDE 46.7
Yapılan ankete göre bugün itibari ile seçim olması durumunda AK Parti 'nin yüzde 46.7, CHP 'nin yüzde 22.2, MHP 'nin yüzde 14.4, BDP 'nin yüzde 5.2, Saadet Partisi 'nin yüzde 4.4, BBP 'nin ise yüzde 1.1 oranında oy olacağını belirten Kulat, sözlerine en beğenilen lideri açıklayarak devam etti.

EN BEĞENİLEN LİDER ERDOĞAN
Yapılan anketin sonucuna göre en beğenilen liderin yüzde 41 oy oranı ile Başbakan Erdoğan
olduğunu söyleyen Kulat, Başbakan Erdoğan 'ı sırasıyla Abdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş 'ın izlediğini ifade etti.

CHP OY KAYBETTİ
Gezi Parkı olaylarıyla birlikte CHP 'nin yüzde 3-5 oranında oy kaybettiğini kaydeden Kulat, “MHP ise ortaya koymuş olduğu tavırdan dolayı mevcut yerini koruyor. AK Parti 'de milliyetçi muhafazakar oyların kemikleşerek toplandığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖNDER CHP 'NİN OYLARINI ALIR
Yerel seçimler için yapılan anketin sonuçlarını açıklayarak devam eden Kulat, “AK Parti İstanbul 'da çok rahat görünüyor. Yüzde 45 AK Parti, yüzde 35 CHP, yüzde 7 MHP şeklinde sıralanıyor.”diye belirtti. Sırrı Süreyya Önder 'in BDP 'den İstanbul için aday olması durumunda ise AK Parti 'nin rahatlayacağını ifade eden Kulat, Önder 'in CHP 'li seçmenin oylarını alabileceğini kaydetti.

GÖKÇEK 'İN DURUMU ÇOK RAHAT
Sözlerine Ankara 'daki durumu değerlendirerek devam eden Kulat, “Turgut Altınok 'un ve Mansur Yavaş 'ın hangi partiden aday olacakları önemli. Şu an itibari ile Melih Gökçek, 31 büyükşehir içerisinde durumu en rahat olan aday durumunda” şeklinde konuştu.