Dünya Sakinleri İstanbul’da Ağırlandı

Seferihisar’da gerçekleştirilen Uluslararası Cittaslow Genel Kurulu sona erdi.

Kurula katılan ve çeşitli ülkelerden gelen yaklaşık 150 belediye başkanı İstanbul’da ağırlandı. Burada verilen öğle yemeğinin ardından Topkapı Sarayı’nı gezen belediye başkanlar tarihi eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Uluslararası Cittaslow Genel Kurulu toplantısı için Seferihisar’a gelen ve burada çeşitli toplantılara katılan kurul üyeleri İstanbul’da ağırlandı. Çeşitli ülkelerden gelen yaklaşık 150 belediye başkanı Atatürk Havalimanı’nda karşılandıktan sonra Topkapı Sarayı avlusundaki Karakol Restoran’da ağırlandı. Burada öğle yemeğinin ardından Topkapı Sarayı’na gezen heyet yetkililerden bilgi aldı.

Yapılan organizasyonlara ilişkin bilgiler veren Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Dört günlük bir genel kurul çalışmasının ardından bugün konuklarımızı bugün İstanbul’da ağırlıyoruz. Biliyorsunuz bu bir yerel kalkınma modeli. Biz Türkiye’deki belediye başkanları hem kendi ülkemizdeki hem dünyadaki başka ülkelerde buna benzer kalkınma modellerinden birtakım incelemeler yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi Cittaslow dediğimiz model. Biz yerel yöneticilerin hem kültür varlıklarını koruma, hem bulunduğumuz yörelerde ekonomiyi geliştirme, ticareti geliştirme, imar alanında ya da farklı alanlarda kentimiz ile ilgili bir takım kararlar vermek durumundayız” dedi.

Erden, “Cittaslow bir yerel kalkınma modeli, bir manifesto. Yani hem yerel tatları, zanaatları öne çıkaran, hem kültür varlıklarını koruyan, yaya alanlarını arttıran böyle bir model. Bu modelin takipçi olmaktan dolayı mutluyuz. İşte bugün burada yaklaşık 150’ye yakın belediye başkanıyla bir arada bulunmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow’un en büyük organizasyonu olan ve yılda bir kez yapılan Genel Kurul toplantısı bu yıl Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar’da gerçekleştirildi.

2009 yılında birliğe üye olarak Türkiye’yi yeni bir yerel kalkınma modeliyle tanıştıran Seferihisar’ın ardından Muğla Akyaka, Sakarya Taraklı, Aydın Yenipazar, Çanakkale Gökçeada, Isparta Yalvaç, Kırklareli Vize, Ordu Perşembe ve son olarak Şanlıurfa’ın Halfeti ilçesi birliğe dahil oldu.
Kaynak: İHA