Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarından "sağduyu" Çağrısı

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar, Şanlıurfa'da 60 Sivil Toplum Kuruluşu tarafından protesto edildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, platformun Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ndeki hizmet binasında yaptığı açıklamada, İstanbul'da başlayıp daha sonra Türkiye'nin farklı illerine yayılan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Olayın ilk başta iyi niyetli çevreciler tarafından başlatıldığını ancak, art niyetli kişilerin verdiği destekle konunun amacından saptığını vurgulayan Gerem, şunları kaydetti:

"Özellikle, Türkiye'de 30 yıldır dökülen kardeş kanının dökülmesini önlemek için başlatılan çözüm sürecinden geçtiğimizi de hatırlatarak, birtakım tahriklere kapılıp kamplara ayrılmayalım. Ajan pravakatörlerin oyunlarına gelmeyelim. Kan emicilerin ve onların yabancı yandaşlarının ekmeğine yağ sürmeyelim. Beraber özgürleşelim, beraber yürüyelim, beraber kalkınalım. Türkiye'nin karışmasını isteyen, kardeşliğimizi bozmak isteyen yabancı güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Tepkilerimiz varsa bunları demokratik haklarımızı kullanarak ortaya koyalım. Kardeş kavgasını başlatmayalım."

Gerem, halkı sağduyulu ve sükunetli olmaya davet etti.

Kentteki 60 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, son günlerde Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve kentin çeşitli sorunlarına ilişkin fikir alışverişnde bulunduktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA