Mezuniyetlerine Tarih Tanıklık Etti

Denizli’de Laodikya Antik Kenti’nde üç üniversitenin arkeoloji bölümü mezunları, tarihi yapıtların altında diplomalarını aldılar.

Mezuniyetlerine Tarih Tanıklık Etti
Denizli’de bulunan Laodikya Antik Kenti’nde üç üniversitenin arkeoloji bölümü mezunları için düzenlenen diploma töreni güzel görüntülere sahne oldu. Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören toplam 110 arkeoloji bölümü mezunu için Laodikya Antik Kenti’nde düzenlenen diploma törenine Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Birincioğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra müzik dinletisi yapılırken, Buldan Meslek Yüksekokulu’nun hazırladığı defile ilgiyle izlendi. Geçmişten günümüze kıyafetlerin tasarlandığı defilede, tarihi yapıların önünde sergilenen kıyafetler protokol üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı. Son olarak defileye çıkan mankenin üzerindeki kıyafetin ay yıldız şeklinde olması da defileyi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, arkeoloji bölümü mezunlarına Laodikya Antik Kenti’nde mezuniyet yaptıklarından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Laodikya Antik Kenti’ne her yıl 2 milyon TL’den fazla yardım yaptıklarını belirterek,"Bizler elimizden geldiğince tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Burasının ayağa kalkması için tüm Denizli olarak çalışıyoruz. Buradaki kazılar 12 ay devam ediyor. Yılın her günü burada adeta tarih fışkırıyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından 3 üniversitenin yöneticileri öğrencilerine diplomalarını verdi. Öğrenciler de tarihi yapıların önüne geçerek keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.
Kaynak: İHA