Hisarcık Myo'da Mezuniyet Coşkusu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 350 öğrenci için, mezuniyet töreni düzenlendi.

Hisarcık Myo'da Mezuniyet Coşkusu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Aykut Acar, "Mezuniyetler insanın hayatındaki en önemli en özel günlerden biridir. Bu arada bir güzellik daha yaşadık 6 aydan beri fiilen kullanmakta olduğumuz ek binanın açılışını yaptık. Bu ek binayı devreye sokmakla birlikte kapasitemiz oldukça artmıştır. Ek binanın yapımında emeği geçen Hisarcık Belediyesine Belediye Başkanı Mehmet Akbaş’a, Tahtalı İnşaat sahibi M.Ali Tahtalı’ya ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hisarcık ilçesi okulla bütünleşebilmiş bir ilçe. Özellikle öğrencilerime seslenmek istiyorum. Gözlerinizdeki ışıltı hiçbir zaman bitmesin. Hayatınız boyunca devam etsin, ailelerinizle birlikte hep mutlu olun, bundan sonraki yolculuğunuzda sizlere başarılar diliyorum. Hisarcık ilçesine yaklaşık bin öğrenci renk katmıştır. İlçenin sosyal ve kültürel yaşamına dolayısıyla vizyonuna çok önemli katkıları olmuştur. Bundan sonra da devam edecektir. Hepinizi çok seviyorum. Yolunuz aydınlık olsun” dedi.

"YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN"
Kaymakam Bedir Deveci de yaptığı konuşmada, “Yatırımların en büyüğü insana yapılan yatırımdır ve buda eğitimden geçer. Bu vesileyle az önce açılışını yaptığımız ek binanın yapımında katkıları bulunan Belediyemize ve değerli iş adamlarımıza teşekkürü borç bilirim. Öğreniminiz süresince Hisarcık’ta bazen iyi, bazen kötü günler geçirdiniz. Umarım Hisarcık sizlerde hoş bir seda bırakmıştır. Gittiğiniz illerde, ilçelerde Hisarcık’ı güzel bir şekilde anlatırsınız. Artık önünüzde yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde sizlere mutluluk ve başarılar dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

"HAYATIN TÜMÜ ÖĞRENME VE TECRÜBE SERÜVENİDİR"
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, mezun olan öğrencilerden toplumun büyük bir beklentisi olduğunu kaydederek, ”Burada 350 gencimizi gençlik ve çocukluk hayallerini arkada bırakarak hayatın acı, tatlı gerçekleriyle yüzleşmek üzere onları uğurlamak için burada toplandık. Hepimizin böylesi hayalleri, düşleri vardı. Buraya gelirken bir çocukluk hayali içerisinde anne ve babalarınızla geldiniz. Görüyoruz gene anne ve babalarınız sizi bu mutlu gününüzde yalnız bırakmadılar. O engin, zor hayat yolculuğuna uğurlamak üzere sizinle birlikteler. Burası kuruluşun ve kurtuluşun başkenti. Çininin, sanatın, estetiğin en önemli merkezlerinden birisi. Burada geçirdiğiniz zamanlar öyle zannediyorum hayatınızın en unutulmaz anları arasında yer alacak. Hayat kaldıraç gibi kimi zaman bir millete güler, kimi zaman bir başkasına güler. Biz 100 yıllık bir içine kapanma, kendini dinleme, bir istirahat döneminden sonra 12. yüzyılda yeniden ayağa kalkmanın heyecanını yaşıyoruz. Sizler bu büyük dirilişin mimarları olacaksınız. Toplum ve bu millet sizden çok şeyler bekliyor. Bu iki yıllık eğitim hayata hazırlanmanızda küçük bir kaldıraç görevi görecek. İşimiz henüz bitmedi. Hayatın bütünü öğrenme ve tecrübe serüvenidir. Öğrenme hiçbir zaman bitmeyecektir. Benim sizlere söyleyeceklerim, sürekli kendinizi yenileyiniz. Dost olunuz ve dost kalınız. Hayatta sizi seven çok sayıda insan olsun. Gözünüzdeki ışıltı hiçbir zaman bitmesin. Pozitif bir insan olun, etrafınıza karamsarlık ve olumsuzluk yayan bir insan olmak yerine hep umudu, hep olumlu davranışları gösteren ifade eden pozitif insanlardan olunuz. Bu hem size hem de ülkemize büyük bir enerji katacaktır” şeklinde konuştu.

Törende Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan’a Hisarcık Belediye Başkan vekili İsmail Altınok tarafından plaket verildi.

Ayrıca dereceye giren öğrencilere Kaymakam Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Aykut Acar, tarafından plaket verildi.

Mezuniyet töreninde MYO halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. Öğrenciler, konuşmaların andından keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Daha sonra davetlilere pilav ve ayran dağıtıldı.
Kaynak: İHA