Dört büyük takım taraftarları Taksim'de

Dört büyük takım taraftarlarından oluşan gruplar, Taksim Meydanı’nda toplandı.Gruplar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Dört büyük takım taraftarları Taksim'de
Taksim Gezi Parkı eyleminin 12. gününde akşam saat 20.00 sıralarında dört büyük takımın taraftarları sloganlarla Taksim Meydanı'na giriş yaptı. Burada büyük bir Türk bayrağı açarak yürümeye devam eden kalabalık, Gezi Parkı önüne geldi.

Taraftarlar, Gezi Parkı girişinde yer alan terörist başı Abdullah Öcalan'ın resimlerini görünce tepki göstererek, Türk bayrağı etrafında İstiklal Marşı'nı okumaya başladı.

İstiklal Marşı sonrası BDP bayrakları ve Abdullah Öcalan resimlerinin yer aldığı bölümden kadın ve çocukların da yer aldığı taraftarların üzerine taş ve şişeler yağdı. Bunun üzerine sinirlenen taraftarlar, Abdullah Öcalan resimlerinin bulunduğu bölüme yürümek ve orada Türk bayrağını açarak İstiklal Marşı'nı okumak istedi. Fakat çevredeki eylemcilerin yaptığı sağduyu çağrısı üzerine yürüyüş önlendi.

Gezi Parkı girişinde yer alan Abdullah Öcalan ve PKK bayraklarına tepki gösteren taraftarlar, daha sonra Taksim Meydanı'na doğru geldi. Taksim Meydanı grupların gelişiyle dolarken, zaman zaman ufak çapta gerginliklerin yaşandığı gözlendi.
Kaynak: İHA