Bayat Ekmekle Yaptıkları Yemek ve Tatlı Yaptılar

Ekmek israfını önlemek amacıyla Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, İzmir genelinde 3 okulun katıldığı ve öğrencilerinin bayat ekmeklerle yaptıkları tatlı-yemekler jüri üyelerinin beğenisine sundular.

Bayat Ekmekle Yaptıkları Yemek ve Tatlı Yaptılar
Her katılımcıya Dr.Oetker tarafından ürünlerinden oluşan bir torba, TMO İzmir Bölge Müdürlüğünden yarışmaya katılan her okula ürün, Kız Meslek Lisesi yarışmacılarına kahve fincanı ve jüriye ise Metropolis Antik Kenti desenli çay kupası hediye edildi. Yarışmada hünerlerini büyük bir titizlikle sergileyen öğrenciler kıyasıya mücadele verirken, jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı.
Ekmek israfına ‘dur’ demek için Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı tarafından başlatılan proje büyük bir hızla devam ediyor. Dün Buca Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Torbalı Kız Meslek Lisesi ve Torbalı Ticaret Meslek Lisesi’nin öğrencileri bayat ekmek kullanarak yaptıkları yemek ve tatlılarını yarıştırdılar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Uyar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Aygün, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Er, Dr.Oetker Üretim Sorumlusu İpek Özkan Kalender, Buca Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Zahide Urkan ile Torbalı Kız Meslek Lisesi Müdürü Nildan Alçimen jüri üyeliği yaptı.

Yemek ve tatlı yarışmasına Buca Kız Teknik ve Meslek Lisesi kuzu etli beğendili enginar yelitmeç ile tatlı olarak dondurmalı bayat ekmek tatlısı ile katılırken, Torbalı Kız Meslek Lisesi beşamelli tavuklu ekmek veekmek helvası ile Ticaret Meslek Lisesi ise ekmek dolması ve karınca kararınca tatlısı ile katıldı.

Yarışmaya katılan ürünlerin tarifleri, Kız Meslek Lisesi’nin basacağı kitapta yer alacak. İlçe Tarım Müdürü Kenan Uyar ise okulun kitap basımında destek vereceğini söyledi.

Bayat ekmekli tatlı ve yemek yarışmasının başka okullara da duyurulduğunu ifade eden Okul Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı, “Öncelikle bu projemizin hayata geçmesinde ve ilerlemesinde bizlere katkıları olan herkese teşekkür ederim. Diğer okullarda bu projemize destek verdi ve bu yarışmayı okullar arasında da yaptık. Öğrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik yapılan bu proje sayesinde bayat ekmekler değerlenerek, hem ülke ekonomisine katlı sağlanacak, hem de öğrencilerimiz ekmek israfı konusunda daha da duyarlı olabilecekler” dedi.

Kaynak: İHA