Bağdat Caddesi’nde 'gezi Parkı' Yürüyüşü

Taksim Gezi Parkı’ndaki gösterilere destek vermek amacıyla Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yürüyüş düzenlendi.Yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile binlerce kişi katıldı.

Genç Türk tarafından organize edilen yürüyüş için vatandaşlar, akşam saatlerinde Bağdat Caddesi Suadiye ışıklarda toplanmaya başladı.



İlk etapta yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile caddeden geçen araçların kendilerine destek vermesi için sloganlar attı. Saat 19.00 sıralarında yürüyüşe geçen gruba Şaşkınbakkal 'da başka bir grubun daha katılmasıyla yaklaşık 3 bin kişiyi bulan grup, sloganlarla hükümeti istifaya çağırdı. Zaman zaman düdük çalarak protestolarını artıran grup, yürüyüşün bir bölümünde saygı duruşu için durdu. Ardından da İstiklal Marşı 'nı okuyan kalabalık, daha sonra yürüyüşe devam etti.



Çevredeki binaların camlarına çıkan vatandaşlar da alkışlarla protestoculara destek verdi. Zaman zaman zıplayarak protesto gösterileri yapan grup, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar attı. Davullar çalarak, ıslıklarla ve düdük çalarak protestolarını sürdüren kalabalık zaman zaman da marşlar okudu. Yürüyüş nedeniyle Bağdat Caddesi 'nde trafik tamamen dururken, herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.
Kaynak: İHA