Türkçe Olimpiyatları Yıldızları, Naksan’ı Ziyaret Etti

Bu sene düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları için Gaziantep’e gelen bir grup öğrenci ve öğretmen, Naksan Holding Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Türkçe Olimpiyatları Yıldızları, Naksan’ı Ziyaret Etti
Naksan Holding Protokol Binası’nda gerçekleşen ziyaret sırasında Türkçe Olimpiyatları'na Kamboçya, Kazakistan, Romanya ve Mozambik ülkelerinden katılan öğrenciler Naksan Holding Yönetim Kurulu üyelerine Türkçe şarkılar söyledi.

Türkçe Olimpiyatları’nın öneminden bahseden Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Nakıboğlu, “Dünyaya evrensel bir mesaj veren, kardeşliğe ve barışa çok büyük katkı sağlayan Türkçe Olimpiyatları'nda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Birlik ve beraberlik duygularının gelişimi açısından ayrı bir önemi bulunan 11. Türkçe Olimpiyatları programı vesilesiyle sizleri şehrimizde ağırlamaktan çok mutluyuz” diyen Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, “İnşallah Gaziantep'ten güzel anılarla ülkelerinize dönersiniz. İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydalı olandır şüphesiz. Sizlerin de ailenize, ülkenize ve sonuçta tüm dünyaya faydalı bireyler olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Taner Nakıboğlu, dilin, insanları yakınlaştırdığını söyledi.

Paylaşım sağlamak için dilin çok önemli olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, “Onlar bizi anlamadıkça, biz onları anlamadıkça iyi şeyler söylesek bile iyi şey söylediğimizi karşımızdaki insan anlayamayabilir. Türkçenin dünya dili olması, ortak paylaşım olarak anlaşılır hale getirilmesi gurur ve onur vericidir” diye konuştu.

Kamboçya’dan gelen Nittavann Ly ‘Boş çerçeve’, Endonezya'dan gelen Rizky Rakhmadita ise seslendirdiği ‘Dön’ şarkısıyla alkış aldı.
Kaynak: İHA