Denizli'de Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği Açıldı

Denizli - Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği açıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, polikliniğin hizmete girmesi dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, obezite ile mücadelede önemli bir adım attıklarını belirterek, açılan Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği'nde hastalara şişmanlık ve obezite konusunda hareketli yaşam tarzının aşılanacağını kaydetti.

Poliklinikte fizyoloji uzmanı tarafından hastanın yaşam koşulları, psikolojik durumu ve istekleri göz önünde bulundurularak, kolay uygulanabilir, ekonomik maliyet getirmeyen fiziksel aktivitelerin belirleneceğini ve takibinin yapılacağını ifade eden Saçkan, şöyle dedi:

"Kişiye göre belirlenecek programlarla kişilerin fazla kilolarından kurtulmasını ve ideal kilosunu korumasını sağlayarak kendisini daha iyi hissetmesini ve sağlıklı olmasını amaçlıyoruz. Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği'nde koroner arter hastalıkları ve diğer hastalıklarla mücadele edilecek. Koroner kalp hastalıklarının çok yaygın olduğu çağımızda obezite de koroner kalp hastalıkları açısından büyük risk faktörlerinden biridir. Hastanemiz bünyesinde oluşturulan Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği ile risk faktörlerine karşılık mücadele vermeyi planlıyoruz. Ameliyat öncesi, ameliyat sonrası ya da takip edilen koroner arter hastalıkları ve diğer birçok hastalıkta hastalarımıza nasıl bir yaşam tarzı benimsemesi gerektiği ve sağlıklı yaşam konusunda neler yapabilecekleri fizyoloji uzmanımız tarafından hastalara aktarılacak."

Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği'nde Fizyoloji Uzmanı olarak göreve başlayan Gülşah Gündoğdu da Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı ortak çalışmalarda son on yılda şişmanlığın kadınlarda yüzde 65, erkeklerde yüzde 30 oranında artış gösterdiğini, her iki kadından ve her 5 erkekten birinin şişman olduğunu dile getirdi.

Günümüzde önemli bir sağlık sorunu haline gelen şişmanlığın kişinin yaşam kalitesini etkileyip yaşam sürelerini azalttığını vurgulayan Gündoğdu, "Kilo alma nedenlerinde yüzde 68 hareketsizlik, yüzde 30 yanlış beslenme ve yüzde 2 de hormonsal bozukluklar yer almaktadır. Hareketsiz yaşamı önlemek için Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniğimizde, kişinin şişmanlık durumu tespit edilerek, obezite profilinin çıkarılması, fizyolojik olmayan nedenlerin araştırılması, kişiye uygun egzersiz seçimi ve seçilen egzersize uygun doğru beslenmenin sağlanması için diyetisyen kontrolü sağlanacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA