Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal'ın Açıklaması

Denizli - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'nin en kritik meselelerini maalesef siyasi zemin içerisinde tartışamıyoruz" dedi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen DP Denizli İl Kongresi'nde konuşan Uysal, AK Parti hükümeti, CHP ve çözüm sürecini eleştirdi.

Türkiye'de cari açıktan daha fazla demokrasi açığının bulunduğunu, kolay siyaseti tercih eden bir anlayışın hakim olduğunu savunan Uysal, "Türkiye'nin en kritik meselelerini maalesef siyasi zemin içerisinde tartışamıyoruz. Türkiye'de demokrasiyi lüks gören bir CHP anlayışı var. Onunla beraber tam demokrasiyi lüks gören bir AK Parti var. Türkiye'de belki de cari açık probleminden daha fazla olarak bir demokrasi açığı var. İşte hep beraber bunu kapatmak durumundayız" diye konuştu.

Türkiye'nin yürüttüğü dış politika nedeniyle risk aldığını öne süren Uysal, "Dün olduğu gibi bugün de, çözümde büyük irade etkili olacaktır. Milleti doğrudan muhatap almadan çözüm sürecinde sonuca ulaşabilme şansınız yoktur" dedi.

Kaynak: AA