Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Genel Kurul Toplantısı

Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği’nin 4. Genel Kurul toplantısında, Başkan Süleyman Buluşan aynı göreve yeniden seçildi.

Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Genel Kurul Toplantısı
Birlik binasında iki hükümet komiseri gözetiminde yapılan toplantı, çoğunluğun sağlanmasının ardından Divan Kurulu'nun oluşumu ile başladı.

Daha sonra üretim, faaliyet ve denetim raporları okunarak ibra edildi. Ardından tek liste ile seçimlere gidildi. Yapılan seçimlerle, 4. dönem Yönetim Kurulu üyeliklerine, Süleyman Buluşan, Münir Gürsoy, Seyfi Buluşan, Yüksel Can, Mustafa Dikmen, Yönetim Kurulu yedek üyelikerine ise Salih Balkan, Alp Sakarya, Lütfü Buluşan, Özkan Sille ve Ömer Er seçildi. Denetim kurulu üyeleri aynı kalırken, yedeklere ise Engin Kahya ve İsmail İlgin eklendi

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanlığı da yapan Süleyman Buluşan, yeniden Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanlığı'na seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Üreticinin tatili, gecesi ve gündüzü olmadığını ifade eden Buluşan, ‘‘Taze ürün çocuk gibidir. Devamlı bakım ister. Sebzecilik ayrı bir özelliği olan üründür. Ortalama 50 günde yetişir fakat biz onu bir günde satmak zorundayız. Yıllar önce çektiğimiz zorluklar karşısında 1999 yılında Yeşil Sakarya Üreticiler Birliğimizi kurduk ve sayenizde yaşatmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Kayıt dışı pazarlama ve örgütleşememek konusunda hükümetten destek beklediklerini ifade eden Buluşan, ‘‘Hükümetimizin bir çok alanda yaptığı çalışmaları destekliyor ve aynı hassasiyeti 5957 Sayılı Yasa'nın bir an önce hayata geçmesini için de istiyoruz. Bu yasa hayata geçirilmediği sürece, ülkemizde kayıtdışı üretim ve pazarlama daha fazla artmakta ve üretici örgütleri iş yapamaz hale gelmektedir. Dolayısı ile üreticilerimizde de üretici birlikleri ne işe yarar düşüncesi doğuyor’’ diye konuştu.

Buluşan, 5957 Sayılı Kanun'un üreticilere bir çok getirisi olduğunu da söyleyerek ‘‘Gerçek üreticinin ürününü, ürün künyesi ile üretici örgütü tarafından künyelendirilir ise üreticinin ödemesi azalmaktadır’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA