Osmaniye Valisi Cerrah Açıklaması

OSMANİYE - Osmaniye Valisi Celelettin Cerrah, şehrin ekonomisini burada yaşayanların kalkındıracağını belirtti.

Vali Cerrah, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Girişimci İş Aadamları Derneği ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 2023 vizyonunda kapasite artırımı, Ar-Ge, yenilik ve girişimciliğin rolü, kapasite ve firmaların teknoloji düzeylerinin artırılmasında birlikte iş yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesi konularının ele alındığı 2013 yılı 2. çeyrek 4. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, devletin 75 milyon genç, dinamik ve eğitimli nüfusuyla Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına büyük hedefler koyarak hazırlandığını ifade etti.

Üniversite ve sanayicilerin işbirliği içinde sahip oldukları güçleri birleştirerek ülkeye katma değer sağlaması gerektiğini belirten Cerrah, "2023 yılında ihracatı 500 milyar dolara ulaşan, dünyanın 10. büyük ekonomisi olan bir Türkiye için, Osmaniyeliler olarak bizler de daha çok çalışmalıyız. Geleceğimiz için bilişim sistemleri, yazılım, teknoloji ve sanayi alanlarında yapacağımız yatırımlarla kısa sürede üreteceğimiz nitelikli ürünleri, önce ülke sonra da dünya pazarlarına sunabilmeliyiz. Bu nitelikli ürünleri üretecek firmalarımıza dün olduğu gibi bu günde devletimizin desteği artarak devam etmektedir" diye konuştu.

Yatırımların bilim, teknoloji, AR-GE, yenilikçilik ve girişimcilik alanlarına yoğunlaşarak, Türkiye için daha çok çalışılması gerektiğini belirten Cerrah, şöyle devam etti:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, DOĞAKA, KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Odası gibi sanayicilere, yatırımcılara destek veren resmi ya da yarı resmi kuruluşların programlarına katılalım, büyümek için çok ortaklı kuruluşlar kuralım, kalbimiz şehrimiz ve ülkemiz için atsın, sorumluluk içinde hareket edelim. Bu şehrin ekonomisini burada yaşayanlar kalkındıracak. Ancak o zaman çocuklarımız refah içerisinde yaşayacak. Nasıl biz atalarımızı rahmetle anıyorsak, yarın da çocuklarımız, torunlarımız bizi rahmetle anacak. Birlik, beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için hepimiz daha bilinçli, gayretli olmalıyız."

Toplantının devamında Tosyalı Holding Genel Müdürü Şaban Yazıcı, Ofisset Mobilyaları Sahibi Mustafa Çiftçi, Başpınar Fıstıkçılık Kemal Başpınar, Yolbulan Şirketler Grubu Ortaklarından Recep Sivri, Ümit Gıda Mehmet Andırın, Zanaatkar Talip İşçi'ye Vali Cerrah tarafından plaket verildi.

OTSO Başkanı Murat Teke ise Vali Celalettin Cerrah'a plaket takdim etti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Nail Anlar, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Muhammet Aydın, KOSGEB Daire Başkanı Cemil Uğurlu, Kayseri, Karaman, Niğde, Nevşehir, İçel, Adana ve Osmaniye KOSGEB Müdürleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri, TSE Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA