Taksim Gezi Parkı'nda Yaşanan Olaylar

Burdur - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili, "İtidal çağrılarının acilen yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ülkemizin önü çok açık. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat seviyesine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Budak, ATSO Yönetim Kurulu üyeleriyle Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik'i ziyaret etti. Budak, BUTSO Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede bir haftadır ciddi bir gerginlik yaşandığını söyledi.

Özel sektörün aslında kaliteli ve yüksek demokrasilerin geliştiği yerde çok daha rahat yatırım yaptığını ve büyüdüğünü belirten Budak, "Demokrasinin kaliteli olabilmesi için zenginleşmek gerek. Zenginleşmenin yolu da yine yatırımdan geçer. Bunları birbirine bağladığınız zaman bir takım kısıtlayıcı, zihniyetiyle yürünemeyeceğinin çok açık olduğunu burada ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bir haftalık gelişmelerin daha iyi irdelenmesi ve dikkatle incelenmesi gerektiğini ifade eden Budak, şöyle konuştu:

"İtidal çağrılarının acilen yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ülkemizin önü çok açık. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat seviyesine çıkmayı hedefliyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimiz var. Bölgemizde de hedeflerimiz var. Batı Akdeniz Bölgesi'nde ciddi hedefler konuşuyoruz. Sanayi diyoruz, tarım diyoruz, turizm diyoruz, hizmet sektörü diyoruz. Bunların gelişebilmesi için kaliteli demokrasi olması lazım. Yani bizim itidal içinde konuşabilmemiz lazım. Ülkemizin önü son derece açık. İtidal çağrılarını buradan yineliyorum."

-Hızlı Tren Projesi kampanyası için imza

Budak, Antalya'nın en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu, kentin ulaşım konusunda çok geri kaldığını bildirdi. Antalya'nın, ulaşılabilirlik açısından ülkenin 22, 23'üncü kenti olduğunu anlatan Budak, ülke ekonomisine bakıldığında reel olarak 4'üncü, kayıtlarda ise 7'nci büyük ekonomi olarak göründüğünü vurguladı. Bu rakamlara bakıldığında ortada büyük bir başarı hikayesi olduğuna işaret eden Budak, şunları kaydetti:

"Fakat birinci sorun ulaşım. Bölge entegrasyonundan bahsedebilmemiz için, bizim birbirimize çok daha hızlı ulaşabilmemiz lazım. Bunun yolu da kara yolundan önce, yüzyıldır Antalya'nın hayali olan raylı sistem. Raylı sistemin hala konuşuluyor olması bile, ne olacağının bilinmemesi bile, ayrı bir tartışma konusu. Niye bu kadar istiyoruz? Bölgenin zenginliklerinin bizim iç bölgelerimize, iç bölgelerimizden Anadolu'nun değişik noktalarına taşıma isteğimiz. Anadolu'nun zenginliğinin de aynı zamanda Antalya'ya taşınması isteğinden kaynaklanıyor."

Budak ve Keyik daha sonra Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçmesi için başlatılan kampanya kapsamındaki dilekçeye imza attılar.

Kaynak: AA