MGK Genel Sekreteri Türker Hakkari’de

Hakkari’nin eski Valisi olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Muammer Türker ve beraberindeki komutanlar bölgedeki genel güvenlik durumunu görmek ve değerlendirmek amacıyla Hakkari’ye geldi.

MGK Genel Sekreteri Türker Hakkari’de
Öğle saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Valilik önündeki alan, detektör köpekler eşliğinde tek tek arandı. Hakkari’nin eski Valisi ve şimdi MGK Genel Sekreteri Muammer Türker, MGK Genel Sekreter Yardımcıları Tümgeneral Şenol Alparslan, Meftun Dallı, Personel ve İdari İşler Daire Başkanı İbrahim Aydoğdu, Araştırma ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Abdullah Akkaya, Yüksekova Tümen Komutanı Tüm General Metin Temel, Uzman Tanzer Kutlay, Koruma Meriç Albayrak ve beraberindekiler Van’dan helikopterle Hakkari’ye geldiler.

Karşılama töreninin yapılmadığı Valilik önünde MGK Genel Sekreteri Muammer Türker, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ve beraberindekiler tarafından karşılandı. Valilik hatıra defterini imzalayan MGK Genel Sekreteri Türker, daha sonra makama geçti. Burada konuşan Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Hakkari eski Valisi ve şimdi MGK Genel Sekreteri olan Muammer Türker’in gelişinden dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

MGK Genel Sekreteri Muammer Türker ise, Hakkari’den ayrılışının çok hızlı olduğunu belirtti.

Türker, ”Ben Hakkari’de görev yaparken ayrılışım çok hızlı olmuştu. Buradaki dostlarımızı ziyaret etmeye geldim. Ayrıca burayı görelim diye geldik. Güvenlik konuları ve ortam nasıl diye bakalım diye kendimizi bir fırsat oluşturmuş olduk. Ben bir yıldan sonra Hakkari’ye gelmiş oldum. Hakkari’deki dostlarımızla Ankarada’da muhabbetimiz oluyordu. Buraya bölgedeki genel güvenlik durumunu görmeye ve değerlendirmeye geldik. Çok özel bir sebep yok sohbet etmeye geldik. Ben burada sizin aracılığınızla il ve ilçelerdeki dostlarımıza kardeşlerimize saygılarımı iletmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA