Lalapaşa’dan Sonra Süloğlu’nun Da Atık Su Arıtma Tesisi Var

Süloğlu Belediyesi tarafından başlatılan Süloğlu Evsel Atık Su Arıtma Tesisi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete girdi.

Lalapaşa’dan Sonra Süloğlu’nun Da Atık Su Arıtma Tesisi Var
Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, aynı tesisin Lalapaşa’ya da yapıldığını ifade ederek, “Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerimiz, Edirne merkezin, Uzunköprü’nün ve Keşan’ın yakalayamadığı çevre duyarlığını halkına sunma başarısı göstermiştir” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Süloğlu’da iki açılış birden gerçekleştirdi. Evsel Atık Su Arıtma Tesisi ile Süloğlu Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştiren Müezzinoğlu, spor salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülke olarak sağlık sorunları ile ilgili önemli başarılar yakaladıklarını ifade etti.

Yakalanan bu başarının standartlarının daha da yükseltmeyi istediklerini kaydeden Müezzinoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
LALAPAŞA VE SÜLOĞLU’NA TEŞEKKÜR; MERKEZ, UZUNKÖPRÜ VE KEŞAN’A SİTEM
“Hükümet olarak görevimiz yalnız hastaları tedavi etmek değil, insanımızı hastalıklardan koruyabilmek, insanımızı hastalanmadan sağlıklı halde yarınlara taşıyabilmek. Onun için koruyucu hekimliği, sağlıklı çevreyi önemsiyoruz. Sağlıklı su en önemli unsurlarımızdan biri. Onun için yerel yönetimlerimizin de toplumumuza sağlıklı su ve çevreyi koruyan bir anlayışla hizmet etmelerini istiyoruz. Lalapaşa ve Süloğlu belediyeleri, Edirne merkezin, Uzunköprü’nün ve Keşan’ın yakalayamadığı çevre duyarlığını gösterdi. Her iki belediyemize de teşekkür ediyorum.”
Süloğlulara hitaben yaptığı konuşmasında ülke gündemini de değerlendiren Müezzinoğlu, “Türkiye’nin gelişmişliğinden rahatsız olanlar var ve son 1 haftadır anlamsız yere bu ülkenin huzurunu kaçırmak ve imajını bozmak isteyenler var. Bu bölgenin en güçlü ülkesi olma şanınsın yakalamış bir ülke olarak ülke huzurunu bozacak eylemlere asla destek vermeyelim. Biz birlikte büyük ülke olacağız. Birlikte güçlü Türkiye olacağız” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Edirne Valisi Hasan Duruer ise, su arıtmadan yüzde 2,5 istifade edildiğini belirterek, “Bu rakam Trakya’ya yakışmıyor. Buradaki tesisin açılması Süloğlu açısından isabetli oldu. Birkaç beldemizde bir de Lalapaşa’da var. Şehir merkezi dâhil olmak üzere su artıma tesisimiz yok. Kapalı spor salonları açısından Edirne çok şanslı diyemeyiz. Onu telafi etmek açısından biz de vilayet bütçesinden destek veriyoruz. Şu an Keşan ve Uzunköprü’de antrenman amaçlı 2 tane kapalı spor salonu yapılıyor. Bir de merkezde olacak. 3 tane de halı saha yapacağız, hem kış hem yaz kullanılacak” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından her iki tesisin de resmi açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninin ardından Ata Savunma Sporları Kulübü’nün sporcuları kısa bir şov sundu.
Kaynak: İHA