Gölbaşı'nda Poşetler Gelinlik Oldu

Gölbaşı’nda düzenlenen Çevre Şenliği’ne büyük bir özenle hazırlanan poşet gelinlikler damga vurdu. Öğrencilerin poşet gelinlik defilesi şenliğe katılanların büyük ilgisini çekti.

Gölbaşı'nda Poşetler Gelinlik Oldu
Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Ankara İl Müdürlüğü'nün Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda ortaklaşa düzenlediği Çevre Şenliğine poşet gelinlikler damga vurdu. Öğrencilerin poşet gelinlik defilesi şenliğe katılanların büyük ilgisini çekti. Şenlikte konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, temiz bir çevrenin temiz bir gelecek demek olduğunu ifade ederek, çevre bilincinin artması dileğinde bulundu. Şenlikte öğrencilerin kendi el beceri ile çevredeki atık ürünlerden yaptıkları ürünleri sergilendi. 3 öğrenci de poşetten yapılan gelinlikleri giyerek mini bir defile gösterisinde bulundular. Poşet gelinlikler, başta Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı olmak üzere tüm katılımcıların ilgisini çekerken Başkan Odabaşı, poşetten gelinlik giyen öğrenciler ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ÇEVREYE ÖNEM VERELİM”
Şenliğin açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, çevreyi koruma ve yaşatmanın insanlığın ortak görevi olduğuna dikkat çekerek, “Bizler ilçemizin, Ankara’nın en güzel çevresine sahip bir yerleşim yeri olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu anlamda sadece bir günle sınırlı kalmamak kaydıyla 365 gün boyunca hemşehrilerimi daha güzel, daha temiz bir Gölbaşı için el ele vermeye davet ediyorum. Temiz bir çevre, temiz bir gelecek demektir.” Çevre şenliğinde Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Bu arada, okullar arasında düzenlenen “Temiz Kentim” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri de verildi.

Resim dalında Altındağ Sıdıka Kınacı İlkokulundan 4. sınıf öğrencisi Yağmur Dilan, şiir dalında Sinanlı İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Rümeysa Türk ve kompozisyon dalında Sincan Melihşah Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Fatma Arpa birincilik ödülü aldılar.
Kaynak: İHA