Gediz'de Eğitim-Bir-Sen Üçüncü Kez Yetkili Sendika Oldu

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, eğitim çalışanlarının tek yetkili sendikasının Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) olduğu açıklandı.

Gediz'de Eğitim-Bir-Sen Üçüncü Kez Yetkili Sendika Oldu
Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Ali Arısoy, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutabakat Metnine göre 15 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile Gediz'de eğitim alanında yetkili sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Ali Arısoy'un açıklaması şu şekilde:"Kütahya'nın Gediz İlçesinde, geçen yıllar eğitimcilerin yetkili sendikası olan Eğitim-Bir-Sen 2013 yılında da aynı görevini sürdürüyor. Türkiye eğitim hizmet kolundaki sendikalar arasında her yıl üye sayıları baz alınarak belirlenen yetkili sendika temsilciliğini Gediz'de yeniden üslenmenin gururunu yaşıyoruz. Herhangi bir bölgede en çok üyesi bulunan eğitim sendikası, o bölgenin yetkili sendikasıdır ve o bölgenin öğretmenlerini temsil etme hakkı elde eder. Yetkili sendika temsilciliği her yıl Mayıs ayında belirleniyor.

2011 yılında 278 üye, 2012 yılında 294 üyeyle iki yıl yetkili sendika olduk. Bu yıl Mayıs ayında ise üye sayımızı gene artırdık ve 300'e çıkararak üçüncü kez yetkili sendika olduk. İlçemizde faaliyet gösteren Eğitim-Bir-Sen 300 üyeye ulaşırken, Türk Eğitim Sen 197, Eğitim Sen 23, ve And-Sen 6 üye ile geride kaldılar. Eğitim-Bir-Sen'li olma onurunu ve gururunu taşıyan tüm üyelerimize, yetkili sendika olmada büyük katkıları olan işyeri temsilcilerimize, yürüttüğümüz mücadelede bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara, eylem ve etkinliklerimizin kamuoyuna ulaşmasını sağlayan tüm basın organlarına en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz."

Temsilci Arısoy, yetkili sendikaların ne yaptıklarını ve nerelerde görev aldıklarını ise şöyle açıkladı:

"İl ve bakanlık düzeyindeki tüm disiplin kurullarına temsilci göndererek, temsil ettiği üye lehine oy kullanır.Kamu çalışanlarını ilgilendiren komisyonlarda temsilci bulundurur.İşyeri temsilcileri vasıtasıyla kurum ile kamu çalışanları arasında köprü kurar.İdari konularda üyelerine hukuki destek verir.Mesleki problemler ve ülke gündemi il ilgili basın açıklamaları yapar, konferans, panel vb. faaliyetler düzenler.Dergi, bülten, gazete vb. yayınlarla üyelerinin taleplerini canlı tutar, diğer insanları bilgilendirir.Üyelerin menfaatine uygun olmayan konularda her türlü tepkiyi koyar, gerekli yazışmaları yapar, gerekirse olayı yargı mercilerine taşır.Üyeleri ve ülke geleceğine adına araştırmalar, anketler hazırlar, yapılan çalışmaları kitap haline getirerek kamuoyuyla paylaşır. Sendikalar, üyeleri adına taraftır ve olayları bu perspektiften değerlendirir.Üyeleri adına oluşturulan her türlü haksızlığın üzerine gider, sorumlularla ilgili basın açıklamaları, suç duyuruları yapar. Bu anlamda, üyesi adına bir güvenlik sistemi gibidir."
Kaynak: İHA