Aü Alanya Mühendislik Fakültesi İnşaatında Sona Gelindi

Antalya - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi hayırsever iş adamı Serhat Kayış'ın, babası Rafet Kayış adına yaptırdığı Alanya Mühendislik Fakültesi'nde inşaatta son kata başlanması dolayısıyla yemek verildi.

ALTSO Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen yemek öncesinde konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, eğitime yapılan yatırımın sadece bu dünya için değil öteki dünyada da dua almasına vesile olacağına işaret etti. Kayış Ailesi'ne hayırlı hizmetleri dolayısıyla şükran borçlu olduklarını söyleyen Özdemir, ALTSO ve Kestel Belediyesinin yükseköğrenimde lokomotif görevi yaptıklarını vurguladı.

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, "4 yıl önce 300 öğrenci ile çıkılan yolda bugün 4 bini aşkın öğrenci sayısına kavuştuk. ALTSO, Kestel Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı ile birçok kurum, kuruluş ve siyasetçinin bu çalışmaya emeği geçti" dedi.

İşbirliğinin devamı halinde Alanya'nın kendi üniversitesine kavuşabileceğine ve 20 bin öğrenci sayısına ulaşabileceğine işaret eden Güngör, ALTSO'nun yeni dönemde seçilecek başkan ve yönetim kurulunun da aynı ilgi içinde işbirliği yapmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akın Altun, fakülte binasının son aşamaya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altun, fakültede, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Malzeme Bilimi Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinin bulunduğunu kaydetti.

Hayırsever işadamı Rafet Kayış da projeye başlamadan önce oğlu Serhat Kayış'a, "Bu inşaatı hiç aksatmadan tamamlayacaksak başlayalım" dediğini hatırlatarak, "O bana 'Baba ne yapar eder, gerekirse kredi alırız ama senin adına, oğlun olarak bu fakülteyi yaparım. Sen merak etme' demişti. Bugün çalışmaların son hızla sürdüğünü görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Kaynak: AA