Rize'de Yaylada Rahatsızlanan Kişi, Askeri Helikopterle Hastaneye Nakledildi

RİZE - Fındıklı ilçesi Çabuklu Yayalas'ında rahatsızlanan Musa Kazım Kutluata, askeri helikopter ile hastaneye nakledildi.

Hayvanlarını otlatmak için gittiği Çubuklu Yaylası'nda akşam rahatsızlanan Kutluata,112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Kara yolunun bulunmadığı, sarp arazi yapısına sahip yaylaya hastaya müdahale için AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi yönlendirildi. Gece yaylaya ulaşan ekipler, Kutluata'ya ilk müdahaleyi yaparak ambulans helikopter talebinde bulundu. Hastayı almak üzere Erzincan'dan havalanan askeri helikopter, olumsuz hava şartları nedeniyle yaylaya inemeyerek geri döndü.

Bu arada, AKUT ve UMKE ekibi, sabaha kadar yaylada Kutluata'nın yanında kaldı. Kutluata, sabah askeri helikopterle Rize Devlet Hastanesine nakledildi.

Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygör, gazetecilere yaptığı açıklamada, arazi ve iklim şartlarının elverişli olmamasından dolayı hastanın gece naklinin mümkün olmadığını, nakli bu nedenle sabah gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tansiyona bağlı rahatsızlık geçiren Kutluata'ya hastanede müdahalede bulunulduğunu, sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Aygör, nakilde yaklaşık 60 kişinin görev aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA