Demirözü Karaçayır Şenlikleri Yapıldı

Bayburt'un Demirözü ilçesinde, 6. Demirözü Karaçayır Şenlikleri yapıldı.

Demirözü Belediyesi ve Demirözü Dernekler Birliği tarafından Karaçayır Şenlik alanında gerçekleştirilen programa Bayburt Valisi Hasan İpek, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Belediye Başkanı Selami Ersen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile vatandaşlar katıldı.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Demirözü halkıyla Karaçayır Şenlikleri'nde ikinci defa buluştuğunu, bu buluşmadan çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Demirözü Belediyesi ve Demirözü Dernekler Birliği sizler için çok güzel müzikler ve halaylar hazırladılar. Bizler de burada hep birlikte eğleneceğiz, coşacağız" dedi.

Sarıgul ise Bayburt'a ve Demirözü'ne selam verip selamları almaya geldiğini belirterek, "Bereketli sofraları kurmaya geldim. Büyüklerimizin hayır duasını alamaya geldim. Renkli halaylarda Bayburt Bayburt diye, Demirözü Demirözü diye coşmaya geldim" dedi.

Bu meydanların selam verip selamları alma meydanı olduğunu dile getiren Sarıgül, şöyle devam etti:

"Bu meydan veren el alan elden üstündür deme meydanı. Bu meydan komşusu açken tok olan bizden değildir meydanı ve bu meydan güzelliklerin meydanı. İşte bu güzelliklere sizler de güzellik katıyorsunuz. Bu meydanda yılda bir kere de olsa bu güzellikleri, toplantıları yapmasak Demirözü'ndeki evlatlarımız, torunlarımız, atalarımızın, dedelerimizin, ecdatlarımızın bize bıraktığı bu güzellikleri yaşayamazlar ve yaşatamayız. Bir ülkenin gelişmesi, güçlenmesi ancak ve ancak geçmişlerini saymasıyla büyüklerini saymasıyla küçüklerini sevmesiyle olur.

Size soracaklar, diyecekler ki 'Sarıgül geldi Demirözü'nde ne söyledi? Sarıgül geldi, Sarıgül nasıl bir adamdı diye size soracaklar. Siz sadece ve sadece üç kelime edin, deyin ki Sarıgül hiçbir zaman şerrin adamı olmadı, hayrın adamı olmaya özen gösterdi. Allah'ım sizi de beni de hayırlı işler yapmaktan geri koymasın. Yolumuz hak yoludur, yolumuz güzellik yoludur, yolumuz hukuk yoludur, yolumuz birlik yoludur."

Konuşmasının ardından sahneden inerek halkı selamlayan Sarıgül'ün yanına gelen Bindal Şeker isimli kadın, 18 yıl önce Bayburt'un Gökçedere beldesindeki evlerinin önünden 13 yaşındayken kaybolan oğlu Kürşat Şeker'in bulunması için yardım istedi.

Şenlik programı, yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar ve halaylarla sona erdi.

Kaynak: AA