Zihinsel Engelli Çocuklar İçin Açık Hava Şenliği ve Kermes Düzenlendi

Ankara - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Genel Başkanı Ülay Karakoç, zihinsel engelli çocukların eğitim ve bakımı için verilen paraların denetlenmesi gerektiğini söyledi.

ZİÇEV, zihinsel engelli çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği bahçesinde "açık hava şenliği ve kermes" düzenledi.

Yiyecek ve içecek standlarının kurulduğu, canlı müzik performanslarının sergilendiği kermese, zihinsel engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl boyunca düzenledikleri çeşitli etkinliklerden elde ettikleri gelirle zihinsel engelli çocukların eğitim, rehabilitasyon ve bakım şartlarını geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Devletin zihinsel engelli çocuklar için ayda 16 saat, kendilerininse ayda 160 saat eğitim verdiğini söyleyen Karakoç, etkinlikler ve kurumlardan alınan desteklerle açıklarını kapattıklarını belirtti.

Tam gün eğitim verdiklerini vurgulayan Karakoç, "Hem çocuğa eğitim veriyoruz, hem de ailelerin rahatlamasını sağlıyoruz" dedi.

Bir zihinsel engelli çocuğun devlete yaklaşık 2 bin lira maliyeti olduğunu ifade eden Karakoç, zihinsel engelli çocukların eğitim ve bakımı için verilen paraların denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Bazı aileler tarafından yardımların istismar edildiğine dikkati çeken Karakoç, şunları kaydetti:

"Devlet yeteri kadar ücret veriyor ona söyleyecek bir şey yok. Ancak bu çocuklar için verilen paralar nereye gidiyor? Bunların denetlenmesi lazım. Eğitimine mi gidiyor, yoksa o ailelerin geçimine mi? Çocuğun durumuna göre ayda iki asgari ücret alan aileler var. Bazı aileler, zihinsel engelli çocuklara yapılan yardımları geçim kaynağı olarak görüyor. Bunların denetlenmesini istiyoruz."

Kaynak: AA