Kırşehir'de Tutuklu ve Hükümlülerin El Ürünleri Sergilendi

Kırşehir - Kırşehir Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından üretilen el işi ürünlerin yeraldığı sergi açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda açılan sergiye, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, serginin açılışında yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutukluların cezaevinden çıktıktan sonra kendisine ve topluma faydalı bir insan olması için mesleki eğitimler verdiklerini söyledi.

Ceza infaz kurumlarında yaklaşık 24 iş kolunda eğitim verildiğini ifade eden Şahin, "Burada 1 yıl içerisinde üretilen ürünler sergilenmektedir. Sergimiz 5 gün açık kalacak. Vatandaşlarımız bu ürünleri sergi sonunda satın alabilirler" dedi.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ise sergide emeği olan herkese teşekkür etti.

Sergide, çeşitli süs eşyaları, kuru kalem, yağlı boya ve pastel resimler, mermer biblolar, çini vazo, duvar süsleri ile boncuktan yapılan el sanatları yer alıyor.

Kaynak: AA