Gezi Parkı Olaylarına Destek İçin “atatürk” Yazılı Siyah Tişörtle Okula Gittiler

Trabzon’da bir grup lise öğrencisi İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına destek için üzerlerinde “Mustafa Kemal Atatürk” yazılı siyah tişörtlerle okula gittiler.

Edinilen bilgiye göre, 12 tane lise öğrencisi dün gece sosyal medyada birbirleri ile haberleşerek Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına destek için üzerlerinde “Mustafa Kemal Atatürk” yazılı siyah tişörtlerle okula gittiler. Öğrenciler okul yönetimi tarafından uyarıldıktan sonra normal kıyafetlerini giyerek derslerine girdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet Üçüncü, Trabzon’da birkaç okulda Taksim’deki olaylarla ilgili olarak kendilerini ifade etmek isteyen lise öğrencilerinin üzerlerine “Mustafa Kemal Atatürk” yazılı siyah tişört giyerek okula gitmek istediklerini belirtti.

Üçüncü “Bu öğrencilere bu şekilde okullara giremeycekleri ifade edilerek tutanak tutup yıldırılmak istendiler. İkna odaları oluşturuldu. Okullarda kıyafet yönetmeliği değişti. İsteyen öğrenci istediği kıyafetle gidebilir. Baş örtüsü ile gidiliyor. Çifte standart var. Öğrencilerin eğitim hakkının bu şekilde ellerinden alınması yanlış bir davranış" dedi.

Kaynak: İHA