Filyos’ta Cami İnşaatı İçin Temel Atma Töreni Yapıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi Öteyüz Mahallesinde, Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın destekleri, işadamları ve halkın yardımıyla Rüzgarlı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından cami inşaatı için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Filyos’ta Cami İnşaatı İçin Temel Atma Töreni Yapıldı
Filyos beldesi Öteyüz Mahallesi Rüzgarlı Tepe’de yapılan cami inşaatı temel atma törenine, Rüzgarlı Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hamit Kırarslan ve yönetim kurulu üyeleri ile cami imamları ve vatandaşlar katıldılar. Program önce Kur’an okunması ile başlarken, ardından dua edildi. Daha sonra temele ilk beton dökülmeye başlandı. Filyos’ta temel atma töreni ile başlayan camiye Belediye Başkanı Ömer Ünal, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç, Avukat Şenol Köktürk yardımda bulundular

Konu ile ilgili olarak Rüzgarlı Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hamit Kırarslan, cami yapma düşüncelerinin 2011 yılında başladığını ve ilk olarak derneği kurduklarını ifade etti.

Kırarslan,” Buraya cami yapma düşüncesi 2011 yılında başladı.

Bir arayış içerisine girdik. Önce Belediye Başkanımız Ömer Ünal bizlere burada, 2 bin 400 metrekare bir yerin olduğunu, burayı bize verebileceğini söylediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada işe başladık. 2011 yılında Rüzgarlı Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adı altında derneğimizi kurduk. Belediyemizde encümen kararı ile 2 bin 400 metrekarelik yerini bize ibadet yeri olarak tahsis ederek başlattı. Bunun akabinde, buranın bitişiğindeki yer hazineye ait bir yerdi. Buraya müracaat ettik. Bizlere cami yapılmak üzere 875 metrekarelik yeri tahsis ettiler. Böylelikle cami alanımız hazırlanmış oldu. Bunun peşine bir hazırlığın içerisine girdik. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Ömer Ünal’dan, her konuda bizlere destek çıkmıştır. Kardemir de 30 ton civarında bir demir bizlere temin etmişlerdir. Değerli avukatımız Şenol Köktürk de bizlere yardımlarda bulundular. Böylelikle temel atma aşamasına geldik. Projemizi yaptırttık. Birçok uğraşlar neticesinde burada temel atmayı başardık”dedi

Kocaali Mahallesi İmam Hatibi Hüseyin Özçelik ise duygularını şöyle dile getirdi:
"Filyos Öteyüz Mahallesi rüzgarlı sokak sakinleri olarak öncelikle karar verdik. Burada bir camiye ihtiyacımız olduğunu düşündük. Öncelikle ben bizzat Belediye Başkanımız Ömer Ünal’a giderek başkanım bizim bir camiye ihtiyacımız var dediğimde, hocam elbette ki haklısınız burada sen istediğin gibi orada isteyenler olduğunu bana nasıl ispat edersin dediğinde, 50-60 kişiyle biz belediyeye gittik ve Belediye başkanımız bizi daha da heyecanlandırdı dediki; '50-60 kişi bu camiyi istedikten sonra bu cami zaten olmuştur.' Daha sonra cami için yer aramaya başladık. Allah razı olsun belediye başkanımızdan, bize cami için yerimizi verdi. Bize Kardemir’den 30 ton civarında bir demir tahsis ettiler. Belediye Başkanımıza biz ne zaman gittiysek bize kapısını açtı. Bizi geri çevirmedi. Başkanımız Ömer Ünal’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Bunun yanında avukat Şenol Köktürk’e de teşekkür ederiz. Yanına gittiğimizde bize umduğumuzdan daha fazla yardımda bulundu. Bu caminin yapılmasında büyük katkıları olan başta Filyos halkı olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.”
Programın sonunda vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA