Aksaray'da Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile bir alışveriş merkezi işbirliğinde düzenlenen ‘Kampüsün Renkleri’ isimli fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sahiplerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Aksaray'da Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi
Efor AVM’de gerçekleştirilen törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bakmakla görmek arasında önemli bir fark olduğunu söyleyerek, “Aslında her gün geçip gittiğimiz mekanlarda göremediğimiz ve dikkatimizi çekmeyen güzellikler var. Bunları görünür kılmak için bir özendirici, bir teşvik lazım. Bu noktada ‘Kampüsün Renkleri’ adını verdiğimiz fotoğraf yarışması güzel bir teşvik oldu” dedi.

Rektör Acar’ın konuşmasının ardından ilk 3'e giren ve mansiyon ödülüne layık görülen fotoğrafların sahipleri açıklandı. Mansiyon ödülüne layık görülen fotoğrafın sahibi Hüseyin İsti’ye ödülünü Vali Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok, yarışma üçüncüsü Hüseyin Atasayar’ın ödülünü Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, ikinci Sevil Mercan’a ödülünü Belediye Başkanı Nevzat Palta ve yarışmanın birincisi Saygın Karayavuz’a ödülünü Vali Selami Altınok verdi. Yarışmanın düzenlenmesine destek sağlayan Efor AVM Müdürü Yalçın Pekel’e plaketinin verilmesinden sonra yarışmaya katılanlara ‘katılım sertifikası’ verildi.

Daha sonra en iyi 20 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kurdeleyi protokol mensupları keserken, fotoğrafların sahipleri çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Yarışmanın birincisine profesyonel fotoğraf makinesi, ikincisine akıllı cep telefonu, üçüncüsüne tablet bilgisayar, mansiyona ise video oynatıcı MP4 hediye edildi. 6-22 Mayıs tarihleri arasında başvuruları alınan yarışmaya 50 fotoğraf sever, 150 fotoğrafla katıldı.

Ön elemeye tabi tutulan fotoğrafların sayısı 96’ya düştü ve sosyal medyada oylamaya sunuldu. Fotoğrafları 4 günde 100 bin kişi takip etti ve 30 bin oy kullanıldı. Daha sonra 7 kişiden oluşan jüri fotoğrafları inceledi ve önce sergilenmeye değer 20 fotoğrafı, ardından da ilk 3’e giren ve mansiyona layık görülen fotoğrafı belirledi. Fotoğraflar, yüzde 60 jüri görüşü, yüzde 40 sosyal medya oyu temel alınarak değerlendirildi.
Kaynak: İHA