Kamu Denetçiliği Kurumu 1 Yaşında

ANKARA - Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, kurumun 1. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Ömeroğlu, kamu denetçileri Mehmet Elkatmış, Muhittin Mıhçak, Zekeriya Aslan, Genel Sekreter Mustafa Tutulmaz ve kurum uzmanlarıyla, Atatürk'ün huzuruna çıkarak saygı duruşunda bulundu ve mozoleye çelenk sundu.

Ömeroğlu, daha sonra Mısak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Mustafa Kemal Atatürk, kamu denetçiliğinin birinci yılında kurum olarak huzurunuza geldik. Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, insan haklarına bağlı, hukukun üstünlüğüne inanan daha ileri bir toplum haline gelmesi için bu sürece katkı anlamında elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Ruhunuz şad olsun."

Açıklamada, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, şikayetlerin alınmaya başladığı 29 Mart'tan birinci yılın tamamlandığı 29 Haziran'a kadar geçen 3 aylık dönemdeki faaliyet ve gelen şikayetlere ilişkin bilgi ve istatistiklerin paylaşacağı bildirildi.

Yine etkinler kapsamında, 3-4 Eylül'de yurt içi ve yurt dışından devlet yöneticileri, ülke ombudsmanları ile birçok akademisyenin katılımıyla sempozyumun gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kaynak: AA