Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseri'de

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayserili çiftçilerin Pancar Ekicileri Kooperatifi seçiminde, illerinin adını daha yükseklere çıkartacak şekilde davrandıklarını belirterek "Önceden bir gerginliğin gerekçesi olarak geçen pancar ekicileri kooperatifi seçimleri şu anda bir uzlaşı gerekçesi olarak geçiyor" dedi.

Bakan Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile birlikte Kayseri Şaker Fabrikası yönetim binasında Kayseri ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına seçilen Hüseyin Akay'ı ziyaret etti.

Kayseri'ye, bölgeye yakışan bir seçimin tebriği için ziyareti gerçekleştirdiğini ifade den Yıldız, şunları söyledi:

"Önceden bir gerginliğin gerekçesi olarak geçen pancar ekicileri kooperatifi seçimleri, şu anda bir uzlaşı gerekçesi olarak geçiyor. Bu seçimin sukunetle, tarafların birbirine gösterdiği iyi anlayışla bitmiş olmasından dolayı başta Hüseyin Bey'in şahsında seçime katılan bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize de göstermiş oldukları ve Kayseri'nin ismini daha da yükseklere çıkartacak şekilde davranmış olmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kazanan ekibe düşen görev, bütün çiftçilerimizi ve seçime giden ekibi kucaklamaktır. Kayseri'ye, bölgeye yakışan da budur"

Kooperatifte kucaklayıcı, dürüst, kaliteli, yalnızca iki tane şeker fabrikasıyla değil, diğer bütün iştirakleriyle beraber örnek olabilecek, istihdamı artıracak bir yapı oluştuğunu belirten Yıldız, "Önceden Ankara'da farklı yerlerde bu seçimler farklı şekilde anılırdı. Ama şimdi görüyoruz ki son derece stayişle bahsedilen ve bütün ekiplerin birbirine nezaket gösterdiği seçim oldu. Tabi ki rekabet içinde farklı spekülasyonlar olabilir, farklı yönlendirmeler olabilir ama sonuçta her zaman sağ duyu, sezgi kazanır. Bu açıdan ben Kayseri ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifinin bütün üyelerine, bütün çiftçi kardeşlerime, pancar üretiminde bereketler diliyorum. Bütün ekibe de teşekkür ediyorum. Burada kazanan Kayseri ve bölgedir. Kayseri ekonomisine bölge ekonomisine büyük bir bereket getirmesine Cenab-ı Haktan diliyorum" şeklinde konuştu.

Kayseri ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da, Türkiye'nin en zor seçimlerinden birisi olan kooperatif seçimlerini kazasız belasız atlattıklarını söyledi.

5 ilden 40 belediye, 480 belde ve köyden 21 bine yaklaşan çiftçinin oy kullandığını ifade eden Akay, "Çok şükür hiçbir olumsuz olay yaşanmadan, herhangi bir şikayette bulunmadan ve baskı yapmadan, bütün çiftçilerin ortaklaşa tribünleri paylaştığı, huzur içinde sağlıklı bir genel kurul yapıldı. Son 12 yıldır böyle bir genel kurulda yapılmamıştı. Bunun sonucunda da çiftçilerin teveccühü ile biz kazandık. 2,5 yıldır bu görevi atanmış olarak sürdürüyorduk. Çiftçilerimizin arzusu üzerine adaylığımız gerçekleşti. Şimdi sorumluluğumuzun daha fazla artmış olduğunu düşünüyorum çünkü insanlar bizlere vekaletlerini vermiş oldular" diye konuştu.

Yıldız, ziyarette yer alan TBMM Başkanvekili seçilen Sadık Yakut'u da tebrik ederek hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA