"24'üncü Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivali" Başladı

BALIKESİR - Burhaniye Belediyesinin bu yıl heykeltraş Tankut Öktem anısına düzenlediği "24'üncü Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali", başladı.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediyenin düzenlediği yaz festivalinin, çeyrek yüzyıla yaklaşan birikimiyle artık köklü ve vazgeçilemez bir kent geleneği haline geldiğini söyledi.

Festivallerin gelenekten geleceğe akıp giden yıllar boyunca çağdaş bir kentleşme sürecindeki Burhaniye'ye önemli değerler kattığını ve ilçenin adını ulusal ve uluslararası düzeyde başarıyla duyurduğunu dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da değişik kültürlere ve dillere sahip tolumların, asırlardır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşandığını söyledi.

Tezcan, festivalin dostlukların pekişmesi açısından önemine dikkati çekerek, "Bu festivalde, 'Nasıl aydınlık günlere kavuşuruz?' bunları konuşacağız. İyi şeyleri paylaşacağız, kavgaları bir kenara bırakıp düşmanlıkları unutacağız. Çatışmaları, tartışmaları, gerginlikleri unutacağız. Bir festival dostluğu içerisinde geleceğe umutla bakmayı öğreneceğiz" diye konuştu.

Burhaniye'nin kardeş şehri Romanya'nın Köstence kentinden gelen "Murfatlar Halk Oyunları Ekibi" ve Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterilerinin yapıldığı festival kapsamında, Yağcı Kültür Merkezi'nde ise "Prof. Dr. Tankut Öktem-Retrospektif Sergisi''nin açılışı gerçekleştirildi.

Festival, 2 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA