Ödemiş Denetimli Serbestlik, Eğitim ve İyileştirme Faaliyetlerine Devam Ediyor

Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 6291 sayılı Yasanın 105/A maddesi gereği cezaevlerinden salıverilen yükümlülerin topluma kazandırılması ve sosyal yaşantılarına destek olmak amacıyla planlanmış faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede iki ayrı seminer düzenlendi.

Ödemiş Denetimli Serbestlik, Eğitim ve İyileştirme Faaliyetlerine Devam Ediyor
Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seminerde "Değerler Eğitimi" konusu ele alındı. Ödemiş Ortaokulu Rehber öğretmeni Uzman Psikolog Aktan Sığırcı’nın sunumuyla gerçekleşen seminerde toplumu ayakta tutan temel değer ve ilkeler hakkında bilgiler verildi.

40 yükümlünün katılımı ile gerçekleşen seminer karşılıklı soru cevaplarla sona erdi.

Ödemiş Müftülüğü ile ortaklaşa yapılan seminerde ise "Kendimizi Tanıyalım" konusu işlendi. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından gerçekleştirilen seminerde “Kendimizi tanımak için bize verilmiş olan akıl, irade ve vicdan devreye sokulmalı” diyen Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, insanda rahmani ve şeytani iki yönün olduğunu ve bunlardan hangisi beslenirse onun gelişeceğini aktardı.

Bilgiç, “Kendimizi tanımanın önündeki en büyük engellerin kibir ve ümitsizlik olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kibir nedeniyle konumumuzu, bu dünyadaki görev ve sorumluluklarımızı kavrayamayız, ümitsizlik de kişinin kendisini ve yeteneklerini anlamasını engellemektedir” dedi.

Seminere Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, müftülük çalışanları Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan ile Denetimli Serbestlik personelleri ve 70 yükümlü katıldı.

Seminer yükümlülerden Kerim Balaban'ın söylediği türküler ve yükümlü Talip Kaya'nın kendi yazdığı şiirleri okumasıyla son buldu.
Kaynak: İHA