Mersin Limanı'ndan Ayçiçek Yağı Hırsızlığı İddiası

MERSİN - İçel Limanı'na yurt dışından gelen ham ayçiçek yağlarını kantarda hile yaparak çaldıkları ve kaçak mazot yapımında kullanılmak üzere piyasaya sürdükleri iddia edilen 16 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda İçel Limanı'na yurt dışından gelen ham ayçiçek yağlarının kantarda hile yapılarak çalındığını belirledi. Çalıntı yağları kaçak mazot yapımında kullanılmak üzere piyasaya sürdükleri tespit edilen kişilerin yakalanması için İçel ve Adana'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, hırsızlık şebekesinin ele başı olduğu iddia edilen ve limanda kantar görevlisi olduğu belirtilen İ.A ile tır şoförleri, M.D, İ.A, B.A, H.A, İ.K, H.Ş, M.A, M.Z.T, M.Y, F.K, M.K, M.O, A.E, M.E ve S.M gözaltına alındı. Çalınan yağların taşınmasında kullanılan 12 tanker ve 1 çekici ile yaklaşık 100 ton ham ayçiçek yağı ve 650 litre kaçak mazota el kondu.

Zanlılardan 13'ü emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 3 kişi ise emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 1 şüphelinin de arandığı öğrenildi.

Kaynak: AA