Memmed Musayev: 'azerbaycan İle Türkiye Arasında Büyük Bir İşbirliği Var'

Azerbaycan Sahipkarlar (işverenler) Konfederasyonu Başkanı Memmed Musayev, “Türkiye’nin Azerbaycan’a yaptığı yatırımlar 7 milyardan yukarıdadır.

Azerbaycan’ın yaptığı yatırımlar 10 milyar doları geçmiştir. Bu şunu gösteriyor ki Azerbaycan ile Türkiye arasında büyük bir işbirliği var ve bu iş birliği daha da artıyor” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organizasyonuyla düzenlenen "Türkiye'de Faaliyet Gösteren Azerbaycanlı İşadamları ile IV Çalışma Yemeği"ne katılan Azerbaycan Sahipkarlar (işverenler) Konfederasyonu Başkanı Memmed Musayev, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Conrad Otel’deki çalışma yemeğinin ardından iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini değerlendiren Memmed Musayev, “Bugün Türkiye’de yaklaşık bin 700 Azeri işadamı çalışıyor. Azerbaycan’da ise bu sayı 2 bini geçmiş. Türkiye’nin Azerbaycan’a yaptığı yatırımlar 7 milyardan yukarıdadır. Azerbaycan’ın yaptığı yatırımlar 10 milyar doları geçmiştir. Bu şunu gösteriyor ki Azerbaycan ile Türkiye arasında büyük bir işbirliği var ve bu iş birliği daha da artıyor” dedi.

Ticaret hacminin 10 milyarı geçmesinin beklendiğini ifade eden Musayev, “Gelecekteki ticari hacminin 10 milyarı geçmesi bekleniyor. Bir millet iki devlet, bugün bu bunun bariz göstergesidir. Cumhurbaşkanlarının katkısı kadar diğer iş kuruluşlarının katkısı çok büyüktür. Bu işte hem DEİK'in hem de TOBB'un ve biz Azerbaycan sahipkarlar teşkilatları milli konfederasyonunun büyük hizmetleri var. Biz Azerbaycan sahipkarların Türkiye merakı ve sevgisi vardır. Türkiye’de çok güzel ilişkiler kuruyorlar. Böyle toplantılar çok faydalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA