İş Güvenliği Firmaları, Trabzon'da İşyerlerini Bilgilendirmede Ortak Çalışacak

Trabzon'da faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi firmaları Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu.

İş Güvenliği Firmaları, Trabzon'da İşyerlerini Bilgilendirmede Ortak Çalışacak
İş yeri sahipleri ve çalışanları iş güvenliği konusunda yasal hakları ve karışlaşabilecekleri zorlukların farkında olmadıklarını dile getirdiler. Bu konuda iş yerlerine ve çalışanlara yönelik ortak bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Toplantıya OSGB İş Güvenliği alanında faaliyet gösteren merkezi Trabzon'da bulunan Anadolu OSGB, Alp OSGB, Metro OSGB, Mevlana OSGB; Esas OSGB,Kayra OSGB firma temsilcileri katıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu iş güvenliğinin oda üyelerinin birinci derecede ilgilendirdiğini, bu konuda üyelerin zaman içerisinde her hangi bir mağduriyet yaşamamasını arzu ettiklerini belirterek, "İş yerlerimiz İş Güvenliği kanunu karşısında yasal sorumluluklarını başarıyla tamamlamasını temenni ediyoruz. Bu konuda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Ortak İş Güvenliği Birimi firmaları ile bir araya gelerek şehrimizdeki durumu gözden geçirdik. Amacımız üyelerimizin yasal yükümlülüklerini tamamlamasına yardımcı olmaktır."dedi.

Toplantı sonunda açıklamada bulunan Alp OSGB Sahibi Fulya Bankoğlu 6331 sayılı iş kanunu 2012 yılında yürürlüğü irdiğini, bunun akabinde de 30 Aralık 2012 tarihinde de risk değerlendirmesi yönetmenliği yayınlandığını anımsattı. Ve, "Bu yönetmenliğe göre çalışan sayısına bakılmaksızın bütün iş yerlerinin risk değerlendirmesi, acil eylem planı ve temel iş güvenliği eğitimi aldırmaları gerekiyor. "dedi.

Bankoğlu, bu kapsamda odamızda yaptığımız toplantıda bunun bir değerlendirmesini yaptıkların, ortak neler yapabiliriz ve ne gibi çözümler üretebiliriz konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Bankoğlu şu açıklamayı yaptı: "Tabii ki şehrimizde küçüklü büyüklü birçok iş yeri var. Bunların risklerinin değerlendirilmesinde hep teknik açıdan hem uygulama açısından yapabileceklerimiz konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. Ve gördük ki bir çok iş yeri sahibi ve çalışanlar yasal haklarından ve karşılaşabilecekleri iş hayatındaki zorlukların farkında değiller.

Bu kapsamda bir bilinçlendirme, bilgilendirme ve eğitimler düzenlemeye karar verdik. Önümüzdeki günlerde odamızda ilgili çalışmalar ve toplantılar yapılacak. Değerlendirmeler olacak. Bütün iş yerleri sahipleri ve tabiki çalışanlarımızın bilinçlendirilmesi veya bilgilendirilmesi konusunda çalışmalar yapılacak."
Kaynak: İHA