Eğitimden Geçen İtfaiye Erlerinin Tatbikatı Göz Doldurdu

Nevşehir'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca eğitilen itfaiye erleri, düzenlenen tatbikatta göz doldurdu.

Eğitimden Geçen İtfaiye Erlerinin Tatbikatı Göz Doldurdu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Nevşehir, Avanos, Ürgüp ve Gülşehir Belediyelerinde görev yapan itfaiye personellerine yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Avanos ilçesinde gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında itfaiye eğitmenleri Zafer Özçakmak ve Nurettin Sayın tarafından yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı, konut ve iş yerlerinin güvenli şekilde tahliyesi gibi konularda teorik ve pratik eğitimler verildi.

5 günlük eğitim programının son gününde ise tatbikat düzenlendi.

Tatbikat gereği Avanos Belediyesi'nin yanında bulunan 2 katlı bir binada çıkan yangın, kısa sürede müdahale eden itfaiye erleri tarafından önce su ile sonra da köpükle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından ise itfaiye erleri 4 katlı bir binanın çatı katından çelik halat yardımı ile indi.

Tatbikatın son bölümünde ise ekipler, iki yana gerilen çelik halatlar yardımıyla Kızılırmak Nehri'nin üzerinden geçmeyi başardı.

Vatandaşların da büyük ilgiyle izlediği tatbikat başarıyla sona erdi

Kaynak: İHA