Organik Ürünlerin Satıldığı Şahinbey Köy Pazarı Hizmete Girdi

Şahinbey Köy Pazarı, Spor ve Eğitim Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’te bir ilki gerçekleştirerek, üreticilerin ürünlerini doğrudan halka satışa sunma imkanı buldukları Şahinbey köy pazarını hizmete sunduklarını söyledi.

Organik Ürünlerin Satıldığı Şahinbey Köy Pazarı Hizmete Girdi
Güneykent Mahallesi’nde hizmete sunulan Şahinbey Köy Pazarı, Spor ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, köylü pazarı esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tahmazoğlu, bugüne kadar Gaziantep’te köylülerin kendi ürettikleri organik ürünleri satacakları böyle bir yerin olmadığını kaydetti.

Ziyarette konuşan Başkan Tahmazoğlu, “Burç Kavşağı’na yakın üniversite karşısında 3 bin 500 metrekare oturum alanı olan köy pazarımızı açmış durumdayız. Şimdi daha başlangıç noktasındayız ama 1 ay gibi bir süre içerisin de burası çok daha aktif bir hale gelecek. Köylü vatandaşlarımızın ürünlerini doğrudan getirip burada satışa sunabilecektir” dedi.

7 bölgeden gelen hemşeri derneklerine de bu pazarda yer verileceğini kaydeden Başkan Tahmazoğlu, “Şuanda onlar içinde yer yapım çalışmamız devam ediyor. Türkiye’nin her bölgesinden gelen vatandaşlarımız burada kendi bölgelerinin ürünlerini satacaktır. Mesela Karadenizlisi getirip burada Karadeniz’e ait ürünler satacak, Adıyamanlısı Adıyaman, Diyarbakırlısı Diyarbakır’a özel ürünleri satma imkanı bulacaktır. Böylelikle doğudan batıdan 7 bölgeden kendi bölgesinde yetişen ve o bölgeye has ürünleri buradan doğrudan halka satacaktır” diye konuştu.

Hanımlara çağrıda bulunan Başkan Tahmazoğlu, “Hanım kardeşlerimizde evde yapmış oldukları yuvalama, dolma, pasta ve benzer ürünleri getirip burada satabilirler. Şu anda bunlar için tezgah yapıyoruz. Talep oldukça da tezgah sayısını artıracağız. Böylelikle burası ev kadınları, köylü vatandaşlarımız ve hemşeri dernekleri Türkiye’mizin 7 bölgesin de yetişen ürünlerin hepsinin satıldığı bir Pazar olacak. Etrafında otoparklarımız olduğu gibi alt katta da 3 bin 500 metrekare kapalı otopark bulunmaktadır. Bütün vatandaşlarımız burada gelip taze ürünlerini satabilirler. Köy pazarımız Şahinbey’imize ve Gaziantep’imize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA