Nevşehir Üniversitesine Hayırseverlerin Desteği Sürüyor

İstanbul’da yaşayan Nevşehirli İşadamı Hamza Ertaş, memleketi Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez Kasabasına meslek yüksek okulu yaptıracak.

Nevşehir Üniversitesine Hayırseverlerin Desteği Sürüyor
Nevşehir Üniversitesi 'ne bağlı olarak önümüzdeki yıl açılacak olan okulun temeli törenle atıldı.
Nevşehirli hayırsever Hamza Ertaş 'ın, Nevşehir 'in Derinkuyu İlçesine bağlı Suvermez beldesinde arazisini de kendisinin bağışladığı 36 bin 684 m2 alan üzerine yaptıracağı yüksekokul binası ve kampus için temel atma töreni düzenlendi.

Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Hayırsever Hamza Ertaş ve ailesi, Nevşehir Suvermez Kasabası Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Yücel, İstanbul 'da yaşayan Nevşehirli işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Hayırsever Hamza Ertaş, böyle bir hayır işi yapmaya 3 yıl önce karar verdiğini belirterek bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ertaş: “2010 yılında böyle bir bağış yapmaya karar verdim. Bu yolda bizi destekleyenler de oldu engellemeye çalışanlar da oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Bizi engellemeye çalışanlar bizi biraz daha kamçıladı, biraz daha hırslandırdı ve böylece bu işin üzerine daha fazla düştüm. Bağış yapmak gerçekten çok güzel bir duygu ve bu konuda beni destekleyen aileme çok teşekkür ederim. Allah herkese bu duyguyu nasip etsin” şeklinde konuştu.

Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir ise, beldelerine yapılacak olan yüksek okulu yıllardır özlemle ve hasretle beklediklerini belirterek gelinen noktada tüm kasaba halkı olarak büyük bir sevinç yaşadıklarını kaydetti.

Kendilerine bu mutluluğu yaşatan Hayırsever Hamza Ertaş 'a tüm kasaba halkı adına teşekkür eden Özdemir: “Hayırsever hemşerimiz Hamza Ertaş, yaklaşık 3 yıl önce belediyemize gelerek rahmetli anne ve babası adına bir yüksekokul binası yaptırmak istediğini söyledi.

Bende kendilerine bu konuda belediye olarak sonsuz destek vereceğimizi söyledim. Aradan geçen 3 yıl içinde alt yapı çalışmalarını tamamlayarak bürokratik işlemleri bitirdik. Bu konuda hem kendisi hem de bizler büyük gayret sarf ettik. Yapılacak olan bu yüksek öğretim binamızın akademik eğitime başlamasından sonra ilçemizin, kasabalarımızın ve köylerimizin eğitim, kültür ve sosyal durumunun daha da değişeceğine yürekten inanıyorum. Gönlü her zaman memleketi için çarpan hayırsever hemşerimiz Hamza Ertaş 'ı tebrik ediyorum” dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, hayırsever Hamza Ertaş 'a üniversitelerine ve beldesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Üniversitelerine yaptığı katkılardan dolayı Nevşehirli hayırseverlerin Türkiye 'ye örnek olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kılıç, Üniversite-Hayırsever ve Üniversite-Şehir işbirliğinin de güzel örneklerinin bu şekilde sunulduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kılıç: “Eğitime hayırseverlerin yaptığı katkılardan dolayı bu güne kadar hep Kayseri örneği verildi ama artık Nevşehir 'de bu konuda örnek bir il olmayı başardı. O açıdan böyle bir ilin evladı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Hamza Ertaş 'ın şahsında üniversitemize destek olan tüm hayırseverlerimize öğrencilerim, akademik personelimiz ve rektörlüğümüz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hamza Ertaş sayesinde üniversitemiz 36 bin metrekarelik bir yerleşke alanı daha kazanmış oldu. Yerleşkelerimizin sayısı ve metrekareleri yükseldi. Biz burada 14 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir meslek yüksek okuluna daha sahip olacağız. Ardından da sosyal tesisler ve yurt binaları hizmete kazandırılacak. Meslek Yüksek Okulları yüksek öğretimlerin önemli bir birimi. Şu anda Türkiye 'de işsizlikten şikayet ediliyor ama bana göre işsizlik değil mesleksizlik şikayet edilmesi gereken en önemli problem. İnşallah ziraat, tarım, hayvancılık ağırlıklı bu okulumuz sayesinde bu şikayetler azalacak” diye konuştu.

Vali Mehmet Ceylan 'da: “Bu gün şehrimiz için ve üniversitemiz için tarihi bir gün. Bize bu anlamlı günü yaşatan Hamza Ertaş 'a teşekkür ediyorum. Nevşehir Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına rağmen Nevşehirlilerin desteği ile büyük bir aşama kaydetti.

Bu gün üniversitemiz 10 binin üzerinde öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye sahip ve yeni üniversiteler içerisinde ön sıralarda yer alıyor. Ben üniversitemizin daha da gelişerek önemli hizmetlere vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından meslek yüksek okulunun temeli Vali Ceylan, Rektör Prof. Dr. Kılıç ve Hayırsever Ertaş tarafından atıldı.
Kaynak: İHA