Atık Pil Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

MUĞLA - Muğla genelinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasında birinci olan Marmaris Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, fotokopi makinesi ile ödüllendirildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile Marmaris Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği yarışmada 400 kilo atık pil toplayarak birinciliği elde eden Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarına fotokopi makinesi kazandırdı. Ödülü Okul Müdürü Serap Aksel ve Çevre Grubu öğretmenlerine okulda düzenlenen törenle Marmaris Belediyesi ve Mariç-Belbir Başkanı Ali Acar verdi.

Acar, yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimize yönelik teşvik edici olan bu yarışmada, Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi, en fazla pil toplayan eğitim kurumu olarak Muğla bölgesinde birinci oldu. Çevreye karşı hassasiyetini gösteren çocuklarımızın bu konuda birinci olması hem bizi hem de okulumuzu mutlu etti. Bizde bu anlamlı yarışmanın anısına sembolik olan hediyemizi takdim ediyoruz" dedi.

Bir atık pilin 10 ton toprağı kirlettiğine dikkati çeken Acar, tüm Marmaris halkının atık pil ve geri dönüşüm konusundaki hassasiyetini sürdürmesi dileğinde bulundu.

Kaynak: AA