Aile Merkezinde Kına Gecesi Konseptiyle Sergi

Yıl boyunca Mamaklı kadınlara yönelik hobi ve meslek edindirme kursları gerçekleştiren aile merkezleri, el emeği göz nurundan oluşan yıl sonu sergilerini görücüye çıkarıyor.

Aile Merkezinde Kına Gecesi Konseptiyle Sergi
Klasik sergi konseptinin dışına çıkarak yıl boyunca üretilen el emeği göz nuru ürünlerini kına gecesi konseptiyle sunuma çıkaran Nene Hatun Aile Merkezi’nin düzenlediği organizasyona yaklaşık 300 kursiyer ve Mamaklı kadın katıldı.

Kına gecesi konseptiyle hazırlanan sergide takı tasarım, alüminyum rolyef, kurdele nakış işi, sim sırma ve tel kırma ürünler sergilendi. Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan kına gecesi oyunuyla birlikte gelin kızın kınası yakıldı, sandıkları açıldı. Sandıklardan çıkan ürünler minderler üzerinde sergiye gelenlere sunuldu

Aile merkezlerinin yıl boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Aile merkezlerimizde onlarca ayrı kursta yüzlerce Mamaklı kadına hizmet veriyoruz. Tamamlanan eğitim öğretim yılının ardından aile merkezleri yıl içerisinde ürettiklerini sergilemeye başladı.

Aile merkezlerinde verilen kurslar yaz döneminde de devam edecek” dedi.

İzleyicilerden tam not alan kına konseptli yıl sonu sergisi için Mamaklı kadınlar, “Biz buraya misafir olarak katıldık. Hem çok eğlendik hem de arkadaşlarımızın yaptıkları çeyizlikleri, ürünleri gördük. Bundan sonra düzenlenen kurslara bizde katılacağız” diye konuştular

Sergide Mamaklı kadınlar doyasıya eğlendi.
Kaynak: İHA