Özel Firmada Çalışan Madenciler Greve Gidiyor

Genel Maden İşçileri Sendikası'nın , Hema Kandilli ve Amasra işletmelerinde 28 Haziran'da greve gideceği bildirildi.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendikalarının yetkili olduğu Hema'ya ait Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesi ile Bartın'ın Amasra ilçesindeki kömür işletmesinde alınan grev kararının uygulanacağını söyledi.

Kandilli'de 700, Amasra'da 400 olmak üzere bin 100 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Mutlu, "İşverenle bir ton kömür ve bir maaş ikramiye konusunda uzlaşamadık. Sözleşme bundan dolayı imzalanamadı. Hema firması ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı 28 Haziran'da uygulanmaya başlanacak" diye konuştu.

Mutlu, maaşlara 2013'ten geçerli olmak üzere yüzde 4 artı yüzde 4, gelecek yıl da enflasyon oranında zam yapılması konusunda anlaşmalarına rağmen kömür yardımı ve ikramiye konusunun görüşmeleri tıkadığını belirterek, "İşverene taleplerimizi ilettik ve olumlu bir cevap gelmesini bekledik ancak böyle bir durum söz konusu olmadı, biz de grev kararı aldık. 28 Haziran'da sabah vardiyasından itibaren maden ocaklarına girmeyeceğiz. Temennimiz bir an önce masada bu işi bitirmektir. Aksi takdirde üretimden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA