Karamanlılı Gençler İtalya'da Mermer Eğitimi Alacak

BURDUR - Karamanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, "Mermer İşleme ve Heykeltıraşlık Eğitimi" projesi kapsamında 15 genç İtalya'da eğitim görecek.

İtalya'ya gidecek 15 kişilik grup, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren ve proje koordinatörü Yeliz Alpkaya ile Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe'yi ziyaret etti. Akmeşe, burada yaptığı açıklamada, mermerden üretilen eşya ve eserlerin uzun ömürlü olduğunu ve bu yönleriyle ihraç edilebileceğini söyledi.

İtalya'da verilecek eğitimin ise 4 hafta süreceğini anlatan Akmeşe, "Bu eğitimlerden belki tam anlamıyla bir şey öğrenemeyeceksiniz ama vizyonunuz şekillenecek. Bu kısa eğitimi en iyi şeklide değerlendirmek gerekir. Eğitim dönüşünde ise burada bu işe emek vermek ve sabır göstermek gerekir. Bir konuda uzmanlaşmak için gayret gösterirseniz başarıya ulaşırsınız" dedi.

Salih Eren ise Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme, Leonardo Da Vinci programları kapsamında başvurusu yapılan ve uygulamaya hak kazanan "Mermer İşleme ve Heykeltıraşlık Eğitimi" projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

Projeye Karamanlı Belediyesi ve Gökselkaya Mermer işletmesinden oluşan yerel ortaklarında destek verdiğini anlatan Eren, "Meslek Lisesi'nde mermer eğitimi gören ve mermer sektöründe çalışna 15 gencimiz, İtalya'nın Venedik kentinde 30 Haziran-28 Temmuz tarihlerinde mermer işleme ve heykeltıraşlık eğitimi alacak. Eğitim sonrasında öğrenciler Karamanlı'yı simgeleyen mermerden bir anıt yapacaklar" diye konuştu.

Kaynak: AA