BBP Genel Başkanı Destici: “Çin Büyükelçisi İvedilikle Bakanlığa Çağrılmalı”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana gelen çatışmada 27 Uygur Türkü’nün hayatını kaybetmesi nedeniyle Çin Büyükelçisi’nin ivedilikle Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici: “Çin Büyükelçisi İvedilikle Bakanlığa Çağrılmalı”
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana gelen çatışmada 27 Uygur Türkü’nün hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yapan BBP Lideri Destici, dünyanın her tarafında Müslüman Türklere karşı zulüm ve katliamların devam ettiğini vurguladı. Destici, “Dün Irak’ta Türkmenler saldırıya uğradı. Bugün Doğu Türkistan’da onlarca Uygur Türkü Çin askerleri ve polisinin kurşunları ile hayatını kaybetti. Batı’ya sormak istiyorum. Gezi olaylarında Türkiye’ye kıyamet kopmuş muamelesi yapan Batılılar burada niçin sessiz kalıyor?” dedi.

“Türk ve Müslüman coğrafyalarında zulüm, gözyaşı, kan, sömürü devam ederken sizin insanlığınız, adaletiniz, vicdanınız, ahlakınız niye hiç ortalarda gözükmez?” diyen Destici, “Çin’de Uygur Türkleri’ne yapılan zulüm, asimilasyonun yüzde 1’i herhangi bir İslam ülkesinde, Hristiyan bir nüfusa karşı yapılsaydı acaba yine bugünkü gibi sessiz mi olursunuz? Batı’nın duyarsızlığı, Türkiye’nin sessizliği Çin’i cesaretlendirmektedir. Bugün yaşanan hadiselerden sonra o bölgede Çin ordusu ve polisi geniş kapsamlı operasyonlar başlatmış, bu operasyonlarda onlarca kişiyi öldürmüş, yüzlerce kişiyi gözaltına almıştır. Bunların akıbeti de bilinmemektedir. Fakat biz biliyoruz ki bunların tamamı ya kurşuna dizilecek ya da idam edilecektir” diye konuştu.

“OPERASYONLAR HEMEN DURMALI”
Hükümete seslenen Destici şunları söyledi:
“Çin Büyükelçisi ivedilikle Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmalı, bölgede yaşananlar ile ilgili bilgi alınmalı ve bir an önce operasyonlar durdurulmalı. Gözaltındakilerin serbest bırakılması talep edilmelidir. Doğu Türkistan’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yeryüzündeki bütün Uygur kardeşlerimizin ve Türk dünyasının başı sağ olsun.”
Kaynak: İHA