Tegv'in Yaz Etkinlikleri Başladı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) İçel Öğrenim Birimi'nin yaz etkinlikleri başladı.

Tegv'in Yaz Etkinlikleri Başladı
3 haftalık 2 dönem halinde uygulanan yaz etkinliklerinin ilk dönemine çocuklar gezi yaparak başladı.

Çocuklar etkinliklerde hem geziyorlar hem oynuyorlar hem de okuyorlar. Etkinliklerle ilgili konuşan TEGV İçel Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, TEGV'in yaz aylarında sürdürdüğü ve çocukların tatilde hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan hem de eğitimlerine katkıda bulunan yaz etkinliklerine bütün çocukları beklediklerini söyledi.

3 haftalık 2 dönem halinde uygulanan yaz etkinliklerinin hedef kitlesini ilk ve ortaokulda okuyan çocukların oluşturduğunu belirten Ateş, "Yaz etkinliklerimiz tahmin oyunları, okuma, görsel okuma, görsel sunum, grigami, puzzle, bulmaca, çeşitli sanat etkinlikleri, 3 boyutlu çalışmalar, atık materyal çalışmaları, gözlem ve deney, belgesel, drama, tiyatro, kukla tiyatrosu, karikatür, çizgi roman, ülke ve bahçe oyunları, çalışma kağıtları gibi bilgi ve becerileri destekleyecek, yaratıcı ve eğlenceli pek çok teknikle zenginleştirilmiştir" dedi.

Yaz etkinlikleri kapsamında TEGV'e gelen çocukların 2 saat boyunca hem bir şeyler öğrendiğini hem de eğlendiğini vurgulayan Ateş, "Haftanın dört günü yaş gruplarına uygun etkinlikler yaparken Cuma günleri de çevrelerini tanımaları için geziler planlanmakta. İlk haftamızda Sanat Sokağı'na gezi düzenledik. Deyim yerindeyse çocuklarımız sanata doydu. Resim Heykel Müzesi'ni dolaşıp geçmiş dönem ki sanatçılar ve eserleri hakkında bilgilenirken, sokakta yapılan İçel Üniversitesi Öğrenci Ahşap Çalıştayı kapsamında heykel çalışmalarını canlı, canlı izleme fırsatı buldular. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Birçoğu bu tür çalışmaları ilk kez karşılaştılar. Tabi onların mutlu olması bizi de mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: İHA