Kuşadası Belediyesi'nde Yolsuzluk İddialarına İlişkin Dava

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin açılan davadan ayrılan ve "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "ihaleye fesat karıştırmak" gibi suçlamalar Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungün'ün de aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüt üyesi olmak", "edimin ifasına fesat karıştırmak", "ihaleye fesat karıştırmak", "kamu zararına dolandırıcılık", "rüşvet ve irtikap" suçlarından yargılanan Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungün, başkan yardımcısı Erdoğan Uyan ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen'in aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanıktan 12'si ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı Ömer Faruk Ceylan, 4. Yargı Paketindeki yasal düzenlemeler gereği, ihaleye fesat karıştırma suçunda ilgili kamu kurum ve kuruluşunun zarara uğrayıp uğramadığının önem taşıdığını, farklı kanun maddelerinin uygulanması gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, iddianamedeki ihalelerde zarar oluşup oluşmadığının ilgili kurumlara sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 2011 Mayıs ayında İzmir Büyükşehir, Karabağlar ve Kuşadası belediyelerine yönelik yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında açılan davada, bazı dosyalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaların yer aldığı dosyalardan ayrılmıştı.

Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungün, başkan yardımcısı Erdoğan Uyan ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen'in aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında, Kuşadası Belediyesinin evsel atık ve çöplerin toplanması, Karabağlar Belediyesinin güvenlik, etkinliklerin duyurulması, personele öğle yemeği verilmesi, Gaziemir Belediyesinin temizlik, katı atıkların toplanması ve nakli, Narlıdere Belediyesi'nin ise yemek ihalesine fesat karıştırma suçlamalarıyla 7-12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA