Karpuz, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

AYDIN - Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesinde, geçen yıl 20 bin ton civarında olan karpuz rekoltesinin bu yıl 25 bin ton olması bekleniyor.

Atça Hal Müdürü Okan Çevik, yaptığı açıklamada, beldede 30 yıldan bu yana karpuz pazarı kurulduğunu, üreticilerin hijyenik ortamlarda sağlıklı bir şekilde, eksper kontrolünde ürünlerini sattığını söyledi.

İzmir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli ve Isparta bölgelerine karpuz gönderdiklerini anlatan Çevik, "Aynı zamanda son 7-8 yıldan bu yana burada bölge pazarı oluşturmaktayız. Nazilli'nin tüm köyleri, beldeleri ve çevre ilçelerimizdeki üreticiler bu pazarımıza ürünlerini getirerek pazarlamaktadırlar. Şu anda günlük olarak 100-150 ton karpuz pazarlanıyor. İlerleyen günlerde de tahminen bu rakam 400-500 tona ulaşacak" diye konuştu.

Kaynak: AA