Gaziantep'te Köpek Hırsızlığı İddiası

GAZİANTEP - Gaziantep'te beslediği Alman kurt köpeğinin çalındığını öne süren bir kişi polise başvurdu.

Güneykent Mahallesi 222 sokakta ikamet eden Mesut Kızmaz, beslediği yaklaşık 3 aylık Alman kurt köpeğine yemek vermek amacıyla evinin bahçesine indiğinde köpeğinin bahçede olmadığını, bahçe kapısının özensiz şekilde kapatıldığını gördü.

Kızmaz, komşularından sabah saatlerinde 3 çocuğun gelip köpeği götürdüklerini öğrenmesi üzerine polise başvurdu. Polis ekipleri, olay yerine gelerek tutanak tuttu.

Kızmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşındaki oğlu Muaz Kızmaz'ın hayvanları çok sevdiğini, bugüne kadar ona tavşan, kuş ve son olarak köpek aldığını söyledi.

Oğlu için aldığı "Lili" adlı Alman kurt köpeğinin çalındığını ifade eden Kızmaz, "Köpeğimizin kimliği de vardı. Veteriner kontrolünde besliyorduk. Gerekli aşılarını yapmıştık. Köpek oldukça bakımlı ve temiz bir Alman kurduydu, bize de alışmıştı. Çalındığını duyduktan sonra polislere haber verdik. Açıkcası polisler ciddi manada ilgi gösterdi. İki ekip geldi, köpekle ilgili bilgiler verildi.

Tutanak tutuldu. Köpeğimizin bulunmasını bekliyoruz" dedi.

Kızmaz, hayvanları çok seven oğlunun köpeğin çalınmasından sonra çok üzüldüğünü ve ağladığını kaydetti.

Muaz Kızmaz da Lili'nin polis köpeklerine benzediğini söyledi.

Kızmaz, "Köpeği ben besliyordum. Köpek kaçırıldı, ben çok sinirlendim. Babamla aradık bulamadık. Çok üzüldüm, ağladım" dedi.

Kaynak: AA