Yenimahalle’de Uluslararası Dans Festivali

Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dans Festivali, Yenimahalle halkını sokaklara taşıyacak.

Yenimahalle’de Uluslararası Dans Festivali
26 Haziran tarihinde Türkiye, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Gürcistan, KKTC, Macaristan, Makedonya, Osetya Özerk Cumhuriyeti, Slovakya, Ukrayna, Yunanistan’ın katılımıyla gerçekleşecek festivale, Yenimahalle Belediyesi TUBİL halk dansları ekibi ev sahipliği yapacak. Çayyolu Park Caddesi, Batıkent Atlantis AVM önü, Ragıp Tüzün Parkı’nda sahne alacak dansçılar, Yenimahallelilere dans ziyafeti verecek. Ankamall, Atlantis, Actiy AVM’de, Yenimahalle, Çayyolu ve Batıkent’te de milli danslarını sergileyecek olan dansçılar Yenimahallelilere renk cümbüşü yaşatacaklar.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle’de Uluslararası Dans Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Yaşar, “Bir ülkenin kalkınması sadece maddi gelirle değil, kültür seviyesiyle de sağlanır. Kültür ve sanat seviyesi yüksek olan toplumların medeniyet seviyeleri de yüksek olur. Yenimahalle Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri her fırsatta dile getiriyoruz ve yaptığımız hizmetlerle bunu destekliyoruz. Türkiye coğrafyası çeşitliliğiyle, renkleriyle bizleri fethediyor. Bu zenginliğe sahip çıkmalı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet için hep beraber çalışmalıyız” dedi.

Kaynak: İHA