İlkadım, Samsun Ekonomisini Sırtlıyor

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun'u ekonomik anlamda sırtlayan İlkadım ilçesindeki ticaret merkezlerinin çağa uygun modernize edilmesi gerektiğini söyledi.

İlkadım, Samsun Ekonomisini Sırtlıyor
Samsun'un eski yerleşim merkezi olan İlkadım ilçesinin gündüz nüfusunun gece nüfusunun iki katı olduğunu kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, Ticaret ve alış veriş merkezlerinin yoğunluğu dolayısıyla vatandaşların günlük alış verişlerini ve ihtiyaçlarını gidermek İlkadım'ı tercih ettiğini söyledi.

Tarihi çarşıların yoğunlukta bulunduğu merkezlerin dokusunu bozmadan modernize edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Demirtaş, belediye olarak bu yönde bir çalışma planı içersinde olduklarını ifade etti.

İlk olarak ticaret ve alışveriş merkezleri ile vatandaşların uğrak mekanı olan Mecidiye'nin mimari süsleme ve yenileme çalışmasıyla seçkin bir ticaret merkezi haline getirileceğini ifade eden Demirtaş, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Gazi Caddesi, Kuyumcular Çarşısı ve Buğday Pazarı gibi alışveriş merkezlerinde düzenleme yapmayı planladıklarını kaydetti.

Projenin içeriği ve kapsamı ile alakalı esnaflarla tek-tek görüştüklerini ifade eden Başkan Demirtaş, “Esnaflarımız projemize sıcak ve olumlu bakıyor. Mecidiye Caddesi'nde yer alan iş yerlerinin dış cephelerini düzenleyerek söz konusu caddeye alışveriş merkezi görüntüsü vermeyi planlıyoruz. Projenin hayata geçmesi ile Mecidiye Caddesi’ni seçkin bir alışveriş merkezine kavuşturacağız" dedi.

Esnafların ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu söyleyen Başkan Demirtaş, “Global ekonomi karşısında daralan ve köşeye sıkışan esnafın ayakta kalması gerekiyor. Esnaf ayakta kalırsa ülkede ayakta kalır. Esnaf ve sanatkarlarımız, geçmişten bugüne hangi dönemde olursa olsun ekonominin, ticaretin kalkınmanın hep bel kemiği ve çimentosu olmuştur. Ülkeleri geçmişten geleceğe taşıyan görünmez kahramanlardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA