Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Su ve Meyve Kokteyliyle Serinliyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi’nde bulunan hayvanlar aşırı sıcak hava sebebiyle çeşitli yöntemlerle serinliyor.

Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Su ve Meyve Kokteyliyle Serinliyor
Hayvanat bahçesindeki ayılar hortumla yıkanırken, suda buzlu meyve yiyerek serinledi.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulması, Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi sakinlerini bunalttı. Kavurucu sıcaklar sebebiyle ayılar, timsahlar ve penguenler yüzerek, maymunlar ise gölgede dinlenerek serinlenmeye çalışıyor. Hayvanat bahçesindeki geyik, at, deve ve lamalar bakıcıları tarafından titizlikle bakılıyor. Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi yetkilileri, hayvanlar için göletlerin olduğunu ve serinlemeye ihtiyaç duyanların suda yüzdüğünü belirtti.

Sıcaktan en çok etkilenen maymun ve ayılara da özel olarak hazırlanan buzlu meyve parçacıkları veriliyor. Sevinçle birbirlerinden kaptıkları buzlu meyveleri yiyen ayılar serinlemenin keyfini yaşıyor. Hayvanat bahçesinin en çok ilgi gören hayvanlarından olan ayılar suda vakit geçiriyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi eğitim sorumlusu Özge Muslu, "80 dönüm arazi içerisinde 250’den fazla hayvanla Türkiye’nin önemli bir hayvanat bahçesi olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi batı Marmara’da ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. 93 Yaşındaki Toki adındaki kaplumbağadan 20 yaşındaki boz ayıya kadar, dünya coğrafyasındaki birçok hayvan bu tabiat parkında yaşamaktadır" dedi.

Kaynak: İHA