Özel Aydın Kent Hastanesi’nde Kapalı Fıtık Ameliyatı

Aydın Kent Hastanesi’nde kasık fıtığı olan bir hastaya laparoskopik (kapalı yöntemle) fıtık ameliyatı yapıldı.

Özel Aydın Kent Hastanesi’nde Kapalı Fıtık Ameliyatı
Ameliyattan kısa bir süre sonra hemen ayağa kalkan hasta sağlığına kavuşunca doktoru ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Aydın’da başarı ile uygulanan bu sistem hakkında bilgi veren Aydın Kent Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Yüksel Arslan, ameliyat korkusu fıtık rahatsızlığı bulunan vatandaşların yıllarca sancı çekmemesini önerdi.

Laparoskopik kasık fıtığı ameliyatı, eğitimini alan cerrah sayısının az olması nedeniyle bu sistemin henüz yaygınlaşmadığını belirten Aydın Kent Hastanesi hekimi Op. Dr. Yüksel Arslan, “Ameliyat, kasıkta bir yara oluşturmadan, göbek altından açılan 3 küçük delikten aletler girilerek yapılıyor. Dolayısı ile kasıkta bir yara olmadığı için hasta ilk adımlarında dahi yardım almadan, ağrı duymadan ve topallamadan yürüyor. Ameliyattan sonra işe dönüş süresi ve ağır aktiviteleri yapabilme süresi çok kısalıyor, bu nedenle, örneğin profesyonel futbolcular bu ameliyatı tercih ediyorlar ve kısa sürede sahalara dönebiliyorlar. Özellikle iki kasığında da fıtığı olanlarda çok daha faydalı, çünkü aynı deliklerden iki taraftaki fıtığı da onarabiliyoruz. Yine nüks, yani tekrarlamış fıtıklarda da açık ameliyata göre çok etkili oluyor. Ameliyattan 5-6 saat sonra hastalarımız rahatlıkla yürüyebiliyorlar ve ertesi sabah taburcu oluyorlar. Açık ameliyattan sonra 1-1,5 ay olan işe dönüş süresi, kapalı ameliyattan sonra 15-20 günü geçmiyor. Bu teknikten haberdar olan Aydınlılar, mecburen başka illere gidip bu ameliyatı oluyorlardı, bugünden itibaren artık bu ameliyat Özel Aydın Kent Hastanesi’nde de uygulanabiliyor” dedi.

Hasta İsmail Aktaş, ameliyattan 5 saat sonra doktorunun önerisi ile yürüdüğünü, ilk adımları atarken korktuğunu, ama hiç ağrı duymadığını söyledi.

Ameliyattan sonraki sabah ise hiç yardım almadan yataktan kalkıp sorunsuz bir şekilde yürüyebildiğini belirten Aktaş, uzun süredir çektiği sıkıntıdan kurtulduğu için doktoruna teşekkür etti.

Özel Aydın Kent Hastanesi’nde laparoskopik (kapalı) yöntem ile safra kesesi ameliyatlarının da yapıldığını, ayrıca guatr, hemoroid, kıl dönmesi, mide ve bağırsak, karaciğer, meme ve diğer fıtık ameliyatlarının da yapılabildiğini söyleyen Op. Dr. Yüksel Arslan, endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin de hastaları tam uyutarak yapıldığını kaydetti.

Kaynak: İHA