Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumunda Diş Ünitesi Açıldı

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlar için oluşturulan diş sağlığı ve bakım ünitesi törenle hizmete açıldı.

Ünitenin açılışını, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ile diğer yetkililer yaptı.

Diş sağlığı ve bakım ünitesinin yanı sıra cezaevinde bir iş adamı tarafından kurulan masa-sandalye atölyesi ve hükümlülerin yaptığı resimlerin yer aldığı sergi de açıldı.

Törende konuşan Başsavcı Çatal, diş sağlığı ve bakım ünitesinin cezaevi için bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Daha önceden diş sağlığı hizmetlerini, fiziki şartları son derece olumsuz olan diş hastanesinden alıyorduk fakat bina yetersiz olduğu için hem mahkumlarımız hem personelimiz hem de hastalar sıkıntı çekiyordu. Bundan birkaç ay önce maalesef bir mahkumumuz firar etti. Biz de daha önce lojman olarak kullandığımız binayı diş hastalıkları bakım ünitesine çevirdik. Burada hem açık cezaevi hem de kapalı cezaevinde kalan mahkumların diş muayeneleri ve tedavileri yapılacak" diye konuştu.

Masa-sandalye atölyesinde 20 mahkumun istihdam edildiğini belirten Çatal, sayıyı artırmaya çalıştıklarını söyledi.

İş adamlarının cezaevlerinde çalışma alanı oluşturmasının hem kendileri hem de mahkumlar açısından faydalı olacağını dile getiren Çatal, şunları söyledi:

"Burada çalışan mahkumlarımız, günlük 20 lira ücret alıyorlar ve sigortalarını da Adalet Bakanlığı karşılıyor. Elazığlı iş adamlarımıza sesleniyorum; buraya gelsinler, yatırım yapsınlar, işçilik maliyetlerimiz son derece düşük. Amacımız burada kazanç elde etmek değil, mahkumlara bir meslek öğretmek."

Kaynak: AA